Най-подходящият цвят според зодията - Телец

Най-подходящият цвят според зодията - Телец

Днес е изключително голямо удоволствие за нас да ви разкажем за една от най-стабилните и уверени в себе си зодии – Телец. Също така ще ви споделим кой е цветът, който според астролозите най-добре се съчетава с темперамента и личностните качества на Телците и им носи късмет и просперитет. heart

 

Ако ви е любопитно това четиво не пропускайте да разгледате и останалите части от поредицата ни, посветени на другите знаци от зодиака. В края на тази статия ще откриете линкове към тях. А ако си харесате някой от продуктите, които са показани на картинките, не забравяйте, че можете да ги закупите от нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН. А сега без повече излишни приказки пристъпваме към същината на темата:

                                                    

Телец (21 Април – 20 Май)

Телците са упорити и не се отказват лесно, което доста им помага в кариерното развитие и постигането на целите им. Те обичат лукса и удобството, освен това са големи чревоугодници – знаят как да забавят темпото и да се насладят на хубавите неща в живота. Представителите на тази зодия са търпеливи и отдадени, водят добре балансиран живот – комбинация от усърдна работа и ползотворна почивка.  Те са внимателни и умеят да преценяват опасностите – предпочитат  бавния и стабилен прогрес пред рисковите инвестиции. Обикновено не са много емоционални, но когато все пак ги завладеят чувствата настава истинска мелодрама. Когато Телец избухне, по-добре се молете да не сте наблизо. Представителите на тази зодия са изключително верни и отдадени на близките си. В приятелството за тях важи принципът „Качеството преди количеството” – имат малък кръг от близки хора, за които са безкомпромисно всеотдайни. Обичат да държат нещата под контрол и да дърпат юздите във всяка ситуация. Телците са щедри и нямат проблем да споделят, но обикновено в замяна на това имат нужда от признание. Те са приятелски настроени и уверени в себе си. Също така са силни, търпеливи и имат потребност непрестанно да се обогатяват и развиват. Когато са в настроение Телците могат да бъдат неустоими чаровници.

Според проучванията представителите на тази зодия най-често се подвизават в една от следните професии: изпълнителни директори, майстори готвачи, политици, производители на вино или крафт пивовари и финансисти.

Някои от най-известните знаменитости със зодия Телец са: кралица Елизабет II, Джиджи Хадид, Джесика Алба, Пенелопе Круз, Ума Търман, Дуейн Джонсън – Скалата, Дейвид Бекъм, Джордж Клуни, Джанет Джаксън и Шер.

 

Природният елемент на Телците

 

Земя: както вече споменахме, Телците са тясно свързани със земята и нейната енергия. Те са здраво стъпили на краката си – не обичат рискове, предположения и недоказани предчувствия. Предпочитат да се осланят само на солидни и проверени факти. Да накараш Телец да вземе решение, в което не е на 100% сигурен, е като да преместиш планина – просто няма как да се случи.

Земният елемент при Телците се свързва с практичност, баланс и материализъм. От всички земни зодиакални знаци този е най-стабилният и здравомислещ. Но също така е и най-неподатливият към промени. Телците трудно се адаптирт и предпочитат да стоят в зоната си на комфорт.

 

Камъкът на зодия Телец

 

Изумруд: Изумрудите се срещат в най-различни цветове, но най-популярни са зелените. А този цвят е най-подходящият за Телците, защото той символизира тревата, дърветата и земята, с която те са толкова силно свързани. Това е и цветът на парите, а представителите на тази зодия знаят как да ги печелят. Много от тях имат истински талант в управлението на финансите.

изумруд

 

Символът на зодия Телец - Бикът

 

Ако някога сте виждали бик на живо сигурно сте забелязали, че те са силни, фокусирани и стабилни – все черти, присъщи и на Телците. Още от незапомнени времена тези животни са били незаменим помощник на човека в земеделието, освен това често са били използвани за жертвоприношение по време на религиозни церемонии. Телците са в стихията си всеки път когато могат да са в услуга на някого. Ако Телецът чувства, че е полезен, то той е истински щастлив. Това е особено валидно в ситуации, в които помага на семейството си или хора от неговия близък приятелски кръг.

 

Зелено

 

Тъй като този зодиакален знак е силно свързан с енергията на земята, не е никак изненадващо, че според астролозите най-подходящият цвят за Телците е зеленото. Те обичат да гледат как нещата растат и се развиват. Зеленото също така символизира семейство и единство - сърцето и домът са на първо място за Телците. Освен това представителите на тази зодия отлично се справят с отглеждането на растения и обичат да се занимават с градинарство. Зеленото също е символ на придобиване на материални ресурси и умения във финансовата сфера – все таланти, с които Телците са известни. Този цвят се свързва със сърдечната чакра. Това означава, че всички сърдечни въпроси – връзки, отношения с приятели и семейство са на преден план при Телците.

зелен шал с ресни

Зелен шал с ресни

В исторически аспект зеленият пигмент се появил по-късно от останалите цветове, популярни в старовремското изкуство, защото бил доста труден за произвеждане. Зелените бои, придобити по естествен път, обикновено покафенявали или избледнявали с времето. Затова зеленото станало често използван цвят едва след като хората открили начин да създадат синтетични зелени пигменти.

В западните държави зеленото се счита за цвета на късмета, свежестта, но също така може да символизира завист или алчност (оттам и израза „да позеленееш от яд”). В Япония и Китай то се свързва с новото начало, младостта и надеждата. В Китай също така зеленото се смята и за цвета на изневярата – според тяхно поверие да носиш ЗЕЛЕНА ШАПКА означава, че обявяваш на всеослушание, че партньорът ти е изневерил.

зелена барета

Зелена барета

От психологическа гледна точка се счита, че зеленото помага за балансиране на емоциите, проясняване на мисълта и създаване на чувство за спокойствие. Това е цветът на природата и здравето. То също се свързва с емоции като емпатия, учтивост и състрадание.

Според психолозите зеленото носи облекчение и умствена и психична релаксация. То помага при лечение на депресия, нервни разстройства и страхова невроза. Създава усещане за обновление, свобода, самоконтрол и хармоничност.

Зеленото навява асоциации за изобилие, пролетно настроение, плодородие, както и способността да се движиш напред (в асоциация със зелената светлина на светофарите). То ни дава сила, упоритост и способността да се справим с бедствията и непредвидените ситуации.

чорапи с кактуси и биволски черепи

Шарени чорапки с кактуси и бизонски черепи

По-светлите и нежни ментовозелени нюанси се свързват с младост, неопитност и невинност, докато по-тъмните и наситени тонове са символ на успех, благосъстояние и богатство.

Електриково зеленото пък символизира енергия и игривост. Харесва се най-често от млади хора. Създава чувство за очакване и помага да се прочисти ума от негативните мисли.

зелена шапка

Светлозелена шапка

 

Тюркоазеното се асоциира с емоционално изцеление и защита.

Маслинено зелените нюанси внушават сила и издържливост, освен това по традиция това е цветът на мира (спомнете си легендата за маслиновата клонка).

сатенен шал

Квадратен сатенен шал

Нефритено зелено: Това е цветът на доверието и конфиденциалността, такта и дипломатичността. Индикира щедрост на духа, даване без очакване на нещо в замяна. Заложете на този нюанс, ако ви предстоят важни преговори и искате да внушите доверие у партньорите си.

Дамски шал в нефритено зелено

Семпъл дамски шал (зелен)

Зеленото също се асоциира с лукс и престиж и затова присъства в логото на доста премиум марки – например автомобилите  Jaguar или модния бранд Lacoste.

То има отлични лечебни свойства. Това е най-успокояващият цвят за човешкото око. Според някои теории съзерцанието му дори може да подобри зрението. Зеленото символизира стабилност и издържливост. Понякога обаче то се асоциира и с липса на опит, оттам и словосъчетанието „млад и зелен”. В хералдиката този цвят означава растеж и надежда.

Зеленото ни зарежда с енергия когато сме изтощени. То носи облекчение от стреса на съвременния живот. Това е емоционално позитивен цвят, който ни дава способността да обичаме и да се грижим безусловно за себе си и за околните.

тефтер Tropical Island

Луксозен тефтер "Tropical Island"

В сферата на маркетинга зеленото често се използва за да внуши здравословност и натуралност. Много фармацевтични компании използват този цвят в своето брандиране и рекламните си материали, за да убедят потребителите, че продуктите им са натурални и безопасни.  

Тъмно зеленото обикновено се асоциира с военните, финансовите и банковите институции.

 

Унисекс камуфлажна шапка

 

Ако търсите подарък за някоя дама със зодия Телец не пропускайте да разгледате и нашите прекрасни КОЛИЕТА със символите на зодиите. Те са изработени от висококачествена медицинска стомана и ги имаме налични в различни цветове (златисти или сребристи) и модели:

колие зодия Телец

Колие със символа на зодия Телец


Ако искате да разгледате и останалите статии от тази поредица, можете да го направите тук:

•    Най-подходящият цвят според зодията: КОЗИРОГ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВОДОЛЕЙ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РИБИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ОВЕН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: БЛИЗНАЦИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РАК;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ЛЪВ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ДЕВА;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВЕЗНИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: СКОРПИОН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: СТРЕЛЕЦ;

Ако искате да не пропускате нови и интересни статии, както и информация за всички активни промоции и отстъпки: абонирайте за e-mail бюлетина на Vanilla.bg като КЛИКНЕТЕ ТУК!

 

 

Vanilla.bg Публикувано от Vanilla.bg

Свързани статии

7 оригинални идеи за подарък на учителка
  Колебаете се какъв подарък да изберете за учителка по случай 15-ти Септември, 24-ти Май, рожден ден или завършване? Омръзнало ви е всяка година да подарявате едни и същи банални подаръци? Искате този път да изберете нещо специално и запомнящо се? Вижте нашите 7 свежи и оригинални идеи за подарък на любимата учителка!* Всяка година изборът на подходящ подарък за класната е доста стресиращ момент за всеки родител. Трудно е да се намери нещо, за което да сте сигурни, че вашата любима учителка ще хареса или че вече няма в дома си поне още 5-6 такива, спомен от предишни класове. Не се ..
0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Козирог

Днес поставяме началото на една нова рубрика в блога ни, която ще е посветена на различните зодии, но погледнати през малко по-интересна и любопитна призма. Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за всяка една зодия според астролозите и ще ви дадем предложения за различни аксесоари в тези цветове.

Стартираме със зодия Козирог, тъй като в момента сме в техния период. На пръв поглед цветовете на тази зодия може да ви се сторят скучни, но не бързайте да си вадите заключения преди да прочетете символиката, която стои зад тях. И не на последно място – те са класически, елегантни и непреходни. Но първо нека ви споделим няколко любопитни факта за зодия Козирог.

1 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Водолей

Поредната статия от нашата рубрика „Най-подходящият цвят според зодията” е посветена на една изключително интересна и впечатляващо креативна зодия: Водолей.  Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за нея според астролозите и ще ви дадем нагледни примери с АКСЕСОАРИ в тези цветове.
Ако искате да разгледате предишната ни статия от тази поредица, отнасяща се за зодия Козирог, можете да я прочетете като кликнете ТУК.
А сега, нека да се концентрираме върху Водолея и да разгледаме по-любопитните черти от неговия характер.

4 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Риби

Днес в поредицата „Най-подходящия цвят според зодията” ще си говорим за Рибите. Ще ви разкажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и ще ви дадем нагледни примери за подходящи аксесоари в тези цветове.

Мечтателните и чувствителни Риби са силно привлечени от всичко мистично. Те са емоционални и изпълнени с толкова много състрадание и съпричастност, че често поставят нуждите на околните пред своите собствени. Този зодиакален знак е управляван от планетата Нептун. Рибите са интуитивни и креативни по природа. С душа, дълбока и обширна като океан, те обичат често да се пренасят в своя собствен свят, където въображението им може да се рее свободно. За съжаление понякога им е трудно да разграничат ясно реалността от фантазиите и тяхната склонност да бягат от трудностите на тривиалното ежедневие може да доведе до развитие на зависимости към опиати, алкохол или други вредни навици.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Овен

 

Дойде време за поредната статия от нашата серия „Най-подходящият цвят според зодията” и този месец тя е посветена на силните и енергични представители на зодия Овен. Вижте кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ще ви разкажем за свойствата и символиката на всеки един от тях и ще ви покажем актуалните ни предложения за красиви дамски бижута и аксесоари в тези цветове.


 

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Близнаци

Днес ще ви разкажем за едни от най-интелигентните и силно адаптивни представители на зодиака – Близнаците. Вижте нашата статия, за да разберете кои са техните любопитни качества и кой според астролозите е най-подходящият цвят за представителите на тази зодия.

Не пропускайте да прочетете и останалите статии от поредицата „Най-подходящият цвят според зодията”, посветени и на останалите представителители на зодиака. Линкове към всяка от тях ще намерите в края на статията.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Лъв

Най-сетне дойде време и за „кралете” на Зодиака – гордите и величествени Лъвове. Днес ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и какво означава всеки от тях. Ще ви дадем и нашите предложения за бижута и аксесоари, които биха били подходящи за подарък на всяка истинска лъвица.

Напомняме ви, че в блога на Vanilla.bg всеки месец публикуваме статия за съответната зодия, като линкове към всички тях ще намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Дева

Днес ще ви разкажем за сериозните и аналитични представители на зодия Дева. Ще видим кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях – какво символзират и как най-удачно Девите да ги използват в ежедневието си, за да подсилят вродените си черти и таланти.  Но първо нека научим малко повече за техните личностни качества, както и за най-характерните символи на този зодиакален знак:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Везни

Този месец сме се посветили на чаровните и женствени представители на зодия Везни. Ще Ви разкажем за най-специфичните страни от характера им и ще Ви покажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ако търсите подарък за приятелка, родена под знака на Везните, разгледайте нашата статия, защото тя със сигурност ще Ви даде полезни предложения.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Стрелец


Диви и непредвидими - Стрелците са авантюристите на зодиака. Те лесно сменят градове и държави, адаптират се отлично към всяка нова ситуация и обожават предизвикателствата. Днес ще ви разкажем за техните най-характерни черти, както и кой според астролозите е най-подходящия цвят за тях. Ако ви предстои да избирате подарък за някоя представителка на зодия Стрелец - ние имаме страхотни предложения! А в края на страницата ще откриете и линкове към статиите за другите зодиакални знаци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите

0 Коментари към "Най-подходящият цвят според зодията - Телец"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

Евтина доставка - максимум 5.50 лв до офис на куриер или до адрес, без значение от теглото на пратката.

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

×

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

0884 58 68 50

РАБОТНО ВРЕМЕ:

×

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник-Петък /09:00-17:00/

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

×

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

ПОДБРАНИ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×