Най-подходящият цвят според зодията - Водолей

Най-подходящият цвят според зодията - Водолей

Поредната статия от нашата рубрика „Най-подходящият цвят според зодията” е посветена на един изключително интересен и впечатляващо креативен зодиaкален знак: Водолей.  Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за него и ще ви дадем нагледни примери с АКСЕСОАРИ в същите багри.
 

Ако искате да разгледате предишната ни статия от тази поредица, отнасяща се за зодия Козирог, можете да я прочетете като кликнете ТУК.
 

А сега, нека да се концентрираме върху Водолея и да разгледаме по-любопитните черти от неговия характер.

 

 

Водолей (21 януари – 18 Февруари)


Водолеите обикновено са безкомпромисни, индивидуалисти, но и много разсъдливи. Те определено допринасят много за богатството и разнообразието на зодиакалните знаци. Без тяхната креативност и интелигентност светът би бил едно много по-скучно и сиво място. Много неща можем да научим и да вземем за пример от тях.

Въпреки че предпочитат идеите пред емоциите, тяхната вдъхновяваща личност бързо им печели приятели. Водолеите са интелектуални и социални същества, които са дълбоко загрижени за човечеството и обществото. Когато този бунтарски зодиакален знак не е доволен от начина по който се случват нещата, той с лекота намира необходимите поддръжници, които да му помогнат да наложи желаната промяна.

Водолеите винаги преливат от добри идеи, способни са да водят изключително забавни и занимателни разговори и винаги са готови да ви изслушат или да ви помогнат. Неслучайно много телевизионни водещи, журналисти и светски личности са зодия Водолей, например красивата Гала от „На кафе”. Сред чуждестранните звезди, представители на зодия Водолей, са Елън ДеДженеръс, Джъстин Тимбърлейк, Дженифър Анистън, Опра Уинфри, Ед Шийран, Аштън Къчър, Алиша Кийс и Джоузеф Гордън-Левит.

 

зодия водолей

 

Планетата на зодия Водолей

Този енергичен и зареждащ зодиакален знак е управляван от планетата Уран. Тя е кръстена на древногръцкия бог на небето. Тази планета е символ на революция и вдъхновение. Тя оказва влияние върху изкуството, науката и новите открития и изобретения.  Според митологията Уран не е имал родители - смята се, че той е роден от самия Хаос. Това много добре описва личността на Водолеите, защото хаос, според древногръцкото разбиране за тази дума, е именно онзи момент на огромен потенциал точно преди искрата да избухне и сътворението на света да се случи. Водолеите обожават този момент - те умеят да виждат потенциала и възможностите във всичко и обичат да се наслаждават на чистотата на бялото платно, точно преди да бъде нанесен първия щрих с четката.

Уран е планетата на промяната и изненадата - дори при въртенето си в космоса тя се върти около хоризонтална ос, докато всички останали планети се въртят около вертикална.

 

Много хора смятат, че Водолеят е воден знак, но той всъщност е въздушен и неговият тотем са птиците. От символична гледна точка птиците са пратеници, което отново ни подсеща за уменията на Водолеите в комуникацията. Птиците също така символизират мислите. Водолеите нямат пробем да се реят из необятното небе на своето въображение. Напротив, биха предпочели да си отстанат там, вместо да се потопят дълбоко във водите на емоциите.

 

Цветето на зодия Водолей
 

Орхидея: Връзката между орхидеята и Водолеите може да се манифестира чрез следния девиз: „Моята уникалност е моята ефективност”. Защото орхидеята е необикновено растение и умело използва тази си уникалност в своя полза. По същият начин действа и Водолеят.

Орхидеята стои изправена и горда от своята нетипичност и неповторимост, също както и представителите на зодия Водолей. Те не само не се притесняват, а се гордеят със своята различност – следват своя собствен ритъм и отстояват мнението си.

 

орхидея

 

Камъкът на зодия Водолей
 

Аметист: Водолеите така или иначе имат вродена силна интуиция, а аметистът помага тя да се изостри още повече. Този камък също така се асоциира любов и вярност, което прекрасно описва отношението на Водолеите към техните приятели и близки. Освен това аметистът е кварц (силициев диоксид), което е символ на яснота и прозрение. Той е с виолетов оттенък, а това е цветът, с който вибрира коронната чакра – енергиен център, който Водолеите използват често. Това е камъкът, който усилва яснотата и отблъсква скуката, защото позволява на този, който го носи, да надникне отвъд обикновеното и общоприетото.

 

аметист

 

Знакът на Водолея - водоносецът


Водолеят най-често е изобразяван като човешка фигура, която излива вода от кана. Другият техен графичен символ (т.нар. глиф) също представлява две зигзагообразни вълни. Водоносецът е отговорен за почистването и подхранването – отмива неистините и егоизма в света и запълва празнините с идеи за общност и просперитет. Водолеят е във вечно търсене на яснота и знание и съществува, за да излива научените истини и възвишените си идеали във всички нас.

 

Цветовете на Водолея са тюркоаз и небесно синьо, които се славят с това, че освобождават от стреса и имат способността да успокояват ума и емоциите.  

 

Тюркоаз

 

аксесоари в тюркоазено синьо

1. Лек дамски шал - цвят тюркоаз; 2. Дамски шал с щампа на цветя - цвят тюркоаз; 3. Луксозен тефтер Rustic Romance - формат А5; 4. Дамски шал от вълна и памук - цвят тюркоаз; 5. Ефирен дамски шал с щампа бели сърчица;


Цветът Тюркоаз е кръстен на полускъпоценния камък, който е обагрен в светло синьо-зелено. Тюркоазеният цвят е смесица между светло зелено, светло синьо и мъничко жълто. Тюркоазът символизира отворена комуникация и яснота на мисълта, така че връзката му с Водолея никак не е изненадваща. Той се смята за спокоен, приятелски и весел цвят. Обединява в себе си спокойствието на синьото, растежа, символизиран от зеленото и енергията на жълтото. Според специалистите тюркоазът помага за избистрянето на мисълта. Освен това той носи асоциации за тропически плажове и летни ваканции. Ако ви е омръзнала студената зима, то това е вашият цвят!

В дизайна тюркоазът може да има и охлаждащ и затоплящ ефект. Когато е комбиниран със сиво или кафяво има по-скоро хладно излъчване. За сметка на това съчетан с жълто, розово или тъмно оранжево той буквално ги „възпламенява” и ги кара да изглеждат още по-ярки и топли.

Тюркоазът контролира и лекува емоциите, създавайки душевен баланс и стабилност. Съзерцаването на този цвят зарежда духа ни по време на стресови моменти и умора, освен това премахва усещането за самота. Много е полезно да имате такъв цвят около себе си, особено в екстремни моменти и извънредни ситуации, защото помага за проясняване на мисълта и вземането на решения.

Тюркоазените нюанси се препоръчват на публични лектори или говорители, защото засилват концентрацията, дават контрол над речта и подсилват увереността. Ако ви предстои да говорите пред публика, разпечатайте бележките си върху хартия в тюркоазен цвят и всеки път, когато погледнете към тях, ще усещате позитивните ефекти от цвета.

Тюркоазът подпомага способността да определите правилната посока, пътя към успеха - да претеглите плюсовете и минусите, правилното и грешното във всяка ситуация. Хубаво е да имате около себе си предмети или аксесоари с такъв цвят когато сте в застой и не знаете по кой път в живота си да поемете или какво решение да вземете.

Ключовите думи за тюркоаза са: комуникация, яснота на мисълта, баланс, хармония, идеализъм, спокойствие, състрадание, лечение и самодостатъчност.

Негативните ефекти от този цвят са, че ако сте заобиколени прекалено много от него, той може да ви стимулира да станете доста сдържани и да криете емоционалните си реакции. За сметка на това пък за хора с прекалено бурна емоционалност, които искат да укротят темперамента си, специалистите препоръчват дори да боядисат стените на жилището си в тюркоазен цвят или да добавят много тюркоазени акценти в интериора.

 

Светло синьо

 

аксесоари в светло син цвят

1. Пухкава светлосиня шапка; 2. Порцеланова чинийка за бижута с надпис "Love the little things"; 3. Луксозен тефтер "Indian Ocean"- формат А5; 4. Стилен шал с бяла щампа; 5. Светло син шал с ресни; 6. Луксозен чадър с щампа облаци; 7. Ефирен дамски шал с ресни - светло син; 8. Дамска чанта за през рамо от естествена кожа; 9. Дамска чанта от релефна естествена кожа;

 


Този цвят отразява свежите идеи, които често летят из главата на представителите на зодия Водолей. Синьото е цветът на яснотата - нещо, което Водолеите високо ценят. Освен това то се асоциира с гърлената чакра, която е символ на комуникацията. Представителите на този знак обикновено се справят отлично с общуването и предаването на идеи. Неслучайно освен водещи и журналисти, голям процент от професионалните учители също са именно от тази зодия.

По традиция светло синьото често се използва за дрешки и аксесоари, свързани с новородените момченца, което го прави най-популярния и често използван нюанс на синия цвят. Светло синьото е младежко, свежо и игриво. То отлично се съчетава със сребристо, кафяво, бяло, тъмно синьо, златно и жълто.

За неуморни личности като Водолея обикновено е изключително трудно да успеят да се концентрират върху само една мисъл. Но синият цвят допринася за успокояването на тяхната блуждаеща енергия и им помага да се фокусират върху своите кретивни идеи, без те да потънат в морето от стрелкащи се мисли в техния прекалено бързо движещ се ум. Носете синьо, ако искате да канализирате своят творчески потенциал!

Успокояващото синьо помага на Водолея да ражда брилянтните си идеи и да балансира своята нестихваща енергия. Също като небето и водата, с които Водолеят е толкова тясно свързан, светло синьото символизира простор и спомага за плавен поток от идеи, разговори и експерименти.
 

Любопитен факт: Уран, планетата която управлява този зодиакален знак, също е синя на цвят!
 

В маркетинга светло синьото най-често се използва за промотиране на продукти и услуги, свързани с почистването (например филтри за пречистване на вода или почистващи препарати), въздуха и небето (като авиокомпании, летища, климатици), водата и морето (морски круизи, минерална вода). Противно на емоционално топлите цветове като червено, оранжево и жълто, синьото се свързва със съзнателност и интелект.
 

Любопитен факт: синьото подтиска апетита! Може би това е свързано с факта, че в природата рядко се срещат естествени храни със син цвят.  Затова компаниите рядко го използват при промотирането на хранителни продукти или при декорирането на магазини за хранителни стоки.


Ключовите думи, описващи синьото са: лоялност, доверие, надеждност, отговорност, идеализъм, откровеност, отдаденост, мир и спокойствие.

Един прекрасен подарък за водолеите би било едно от нашите колиета със зодии, изработени от висококачествена медицинска стомана. Имаме модели в златист и в сребрист цвят.

колие - зодия Водолей

Колие със знака на зодия водолей

 

А ако търсите подарък за мъж от зодия Водолей нашите луксозни халати в светлосин цвят би бил отличен избор. heart

халат за баня - светлосин

Луксозен мъжки халат за баня в светлосин цвят
 


Ако искате да разгледате и другите статии от тази поредица, можете да го направите тук:

•    Най-подходящият цвят според зодията: КОЗИРОГ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РИБИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ОВЕН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ТЕЛЕЦ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: БЛИЗНАЦИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РАК;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ЛЪВ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ДЕВА;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВЕЗНИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: СКОРПИОН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: СТРЕЛЕЦ;

 

Ако искате да не пропускате нови и интересни статии, както и информация за всички активни промоции и отстъпки: абонирайте за e-mail бюлетина на Vanilla.bg като КЛИКНЕТЕ ТУК!

Vanilla.bg Публикувано от Vanilla.bg

Свързани статии

Цветът на 2018-та: Ултра Виолет

По традиция Pantone Color Institute всяка година обявява кой ще е най-модерният цвят и през настоящата 2018-та това ще бъде загадъчният и провокативен 18-3838 Ultra Violet. Можете да сте сигурни, че тази година често ще виждате този интригуващ нюанс на лилавото в магазините и по модните подиуми. А какъв по-лесен и елегантен начин да сте в крак с модата, без да ви се налага да подменяте целия си гардероб, от това да изберете няколко ключови аксесоара в този модерен цвят и да ги съчетаете с ежедневните си дрехи.

Vanilla.bg идва на помощ с няколко ефектни и изгодни предложения, които ще ви помогнат да сте на гребена на модната вълна:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Кой ще е най-модерният цвят през 2019-та

Институтът Pantone вече обяви кой ще бъде цветът на 2019-та и това е свежият и сочен (16-1546) Living Coral. Специалистите от Pantone описват този цвят като "жив и ярък оттенък на оранжевото, със златист подтон". Това е цвят, който определено носи настроение на щастие, безгрижие и оптимизъм.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Козирог

Днес поставяме началото на една нова рубрика в блога ни, която ще е посветена на различните зодии, но погледнати през малко по-интересна и любопитна призма. Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за всяка една зодия според астролозите и ще ви дадем предложения за различни аксесоари в тези цветове.

Стартираме със зодия Козирог, тъй като в момента сме в техния период. На пръв поглед цветовете на тази зодия може да ви се сторят скучни, но не бързайте да си вадите заключения преди да прочетете символиката, която стои зад тях. И не на последно място – те са класически, елегантни и непреходни. Но първо нека ви споделим няколко любопитни факта за зодия Козирог.

1 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Риби

Днес в поредицата „Най-подходящия цвят според зодията” ще си говорим за Рибите. Ще ви разкажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и ще ви дадем нагледни примери за подходящи аксесоари в тези цветове.

Мечтателните и чувствителни Риби са силно привлечени от всичко мистично. Те са емоционални и изпълнени с толкова много състрадание и съпричастност, че често поставят нуждите на околните пред своите собствени. Този зодиакален знак е управляван от планетата Нептун. Рибите са интуитивни и креативни по природа. С душа, дълбока и обширна като океан, те обичат често да се пренасят в своя собствен свят, където въображението им може да се рее свободно. За съжаление понякога им е трудно да разграничат ясно реалността от фантазиите и тяхната склонност да бягат от трудностите на тривиалното ежедневие може да доведе до развитие на зависимости към опиати, алкохол или други вредни навици.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Топ 5 пролетни модни тенденции през 2019-та

Пролетта вече чука на вратата ни и е време да почнем да се оглеждаме за подходящи за нея дрехи и аксесоари.  Ако и вие като нас вече нямате търпение да захвърлите мрачните зимни палта и да ги замените с нещо свежо и модерно, то тази статия е точно за вас. Грабвайте чашка ароматно кафе и седнете с нас, за да си говорим за мода.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Телец

Днес е изключително голямо удоволствие за нас да ви разкажем за една от най-стабилните и уверени в себе си зодии – Телец. Също така ще ви споделим кой е цвета, който според астролозите най-добре се съчетава с темперамента и личностни качества на Телците и им носи късмет и просперитет. heart

Ако ви е любопитно това четиво, не пропускайте да разгледате и останалите части от поредицата ни, посветени на другите знаци от зодиака. В края на тази статия ще откриете линкове към тях. А ако си харесате някой от продуктите, които са показани на картинките, не забравяйте, че можете да ги закупите от нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН. А сега без повече излишни приказки пристъпваме към същината на темата:

                                  

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Близнаци

Днес ще ви разкажем за едни от най-интелигентните и силно адаптивни представители на зодиака – Близнаците. Вижте нашата статия, за да разберете кои са техните любопитни качества и кой според астролозите е най-подходящият цвят за представителите на тази зодия.

Не пропускайте да прочетете и останалите статии от поредицата „Най-подходящият цвят според зодията”, посветени и на останалите представителители на зодиака. Линкове към всяка от тях ще намерите в края на статията.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Рак

Дойде време и за седмия зодиакален знак от нашата поредица „Най-подходящият цвят според зодията”.  Този месец тя е посветена на загадъчните и чувствителни представители на зодия Рак. В тази статия ще разберете кои са техните интересни качества и кои са най-подходящите за тях цветове според астролозите. Линкове към останалите части от поредицата намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Лъв

Най-сетне дойде време и за „кралете” на Зодиака – гордите и величествени Лъвове. Днес ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и какво означава всеки от тях. Ще ви дадем и нашите предложения за бижута и аксесоари, които биха били подходящи за подарък на всяка истинска лъвица.

Напомняме ви, че в блога на Vanilla.bg всеки месец публикуваме статия за съответната зодия, като линкове към всички тях ще намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Дева

Днес ще ви разкажем за сериозните и аналитични представители на зодия Дева. Ще видим кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях – какво символзират и как най-удачно Девите да ги използват в ежедневието си, за да подсилят вродените си черти и таланти.  Но първо нека научим малко повече за техните личностни качества, както и за най-характерните символи на този зодиакален знак:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Везни

Този месец сме се посветили на чаровните и женствени представители на зодия Везни. Ще Ви разкажем за най-специфичните страни от характера им и ще Ви покажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ако търсите подарък за приятелка, родена под знака на Везните, разгледайте нашата статия, защото тя със сигурност ще Ви даде полезни предложения.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Скорпион

Дойде месецът на една от най-мистериозните и интригуващи зодии - фаталните Скорпиони. Днес ще Ви разкажем кои са техните най-интересни качества и кои според астролозите са цветовете, които им помагат най-добре да разгърнат пълния си потенциал. Ако търсите подарък за приятелка, родена под този знак, или пък Вие самите сте обаятелен Скорпион, в нашата статия ще намерите полезна информация, както и прекрасни предложения за аксесоари и подаръци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Стрелец


Диви и непредвидими - Стрелците са авантюристите на зодиака. Те лесно сменят градове и държави, адаптират се отлично към всяка нова ситуация и обожават предизвикателствата. Днес ще ви разкажем за техните най-характерни черти, както и кой според астролозите е най-подходящия цвят за тях. Ако ви предстои да избирате подарък за някоя представителка на зодия Стрелец - ние имаме страхотни предложения! А в края на страницата ще откриете и линкове към статиите за другите зодиакални знаци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите

4 Коментари към "Най-подходящият цвят според зодията - Водолей"

Таня На 29.01.2019
Много яко прочетах толкова неща за зодията знех си че е спецялна Отговори на този коментар
Vanilla.bg На 29.01.2019
Така е, със сигурност е изключително интересна и вдъхновяваща зодия :)
Надя Рогова На 23.01.2019
Чудесна и изчерпателна статия! Научих много за приложението и значението на тези цветове. А знаете ли, че тюркоазеното е символичен цвят в Турция и често е използван в техните облекла и интериорни дизайни? Отговори на този коментар
Vanilla.bg На 23.01.2019
Надя, благодарим за милите думи, а историята за тюркоазеното наистина е много интересна. Всъщност думата тюркоаз (turquoise) датира още от 17-ти век и на френски означава точно това: "идващ от Турция". По онова време търговците, които внасяли този полускъпоценен камък от Персия са минавали през Турция (на френски Turquie), за да влязат в Европа.

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

Евтина доставка - максимум 5.50 лв до офис на куриер или до адрес, без значение от теглото на пратката.

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

×

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

0884 58 68 50

РАБОТНО ВРЕМЕ:

×

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник-Петък /09:00-17:00/

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

×

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

ПОДБРАНИ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×