Най-подходящият цвят според зодията - Риби

Най-подходящият цвят според зодията - Риби

Днес в поредицата „Най-подходящия цвят според зодията” ще си говорим за Рибите. Ще ви разкажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и ще ви дадем нагледни примери за подходящи АКСЕСОАРИ в тези цветове.

Ако искате да разгледате и предходните статии от тази поредица, можете да го направите тук:


 

•    Най-подходящият цвят според зодията: КОЗИРОГ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВОДОЛЕЙ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ОВЕН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ТЕЛЕЦ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: БЛИЗНАЦИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РАК;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ЛЪВ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ДЕВА;

 

А сега нека първо ви запознаем с някои любопитни факти за представителите на зодия Риби.


Риби (19 Февруари – 20 Март)


Мечтателните и чувствителни Риби са силно привлечени от всичко мистично. Те са емоционални и изпълнени с толкова много състрадание и съпричастност, че често поставят нуждите на околните пред своите собствени. Този зодиакален знак е управляван от планетата Нептун. Рибите са интуитивни и креативни по природа. С душа, дълбока и обширна като океан, те обичат често да се пренасят в своя собствен свят, където въображението им може да се рее свободно. За съжаление понякога им е трудно да разграничат ясно реалността от фантазиите и тяхната склонност да бягат от трудностите на тривиалното ежедневие може да доведе до развитие на зависимости към опиати, алкохол или други вредни навици.
 

На тайнствените и проницателни Риби никак не им е лесно – да блуждаят постоянно между физическия и духовния свят е изтощително и много объркващо. Но тяхната силна интуитивност, ако е правилно насочена и овладяна, е голям дар както за тях самите, така и за света.
 

Някои от най-известните личности от зодия Риби са: Риана, Адам Ливайн, Дрю Баримор, Джесика Бийл, Джъстин Бийбър, Брус Уилис, Кърт Ръсел, Синди Крауфорд, Кърт Кобейн и Алберт Айнщайн.

 

Приятелски съвет към Рибите:

Прекрасно е да се мечтае, но не оставяйте въображението ви да ви вкара в беля. Старайте се поне от време на време да стъпвате и с двата крака на земята и да обръщате внимание и на дребните ежедневни задачки.

 

Знакът на зодия Риби

Този знак е изобразяван чрез рисунка на две риби - олицетворение на способността на представителите на тази зодия да съществуват едновременно и в духовния и в материалния свят. Рибите постоянно са „по средата” между два свята – физическия и духовния, сън и реалност.

Тъй като това е последния от редицата зодиакални знаци, Рибите са свързани и с идеята за цикличност, където всеки край е ново начало. Затова и двете риби са изобразени плуващи в кръг.

 

Цветето, символ на зодия Риби

Водна лилия: Няма цвете, което да изобразява Рибите по-добре от водната лилия. Тя се носи елегантно по повърхността на водата, докато корените й проникват дълбоко надолу под повърхността. Това е перфектната аналогия на Рибите и споменатата им по-горе теория за „двата свята”.

 

Природният елемент на рибите

Вода: Рибите са воден знак, а водата има различна символична връзка с всеки един от водните знаци. Конкретно при тази зодия водата е символ на способността на им да се потапят дълбоко в своите емоции и интуиция. Те могат да надникват отвъд ежедневното и тривиалното. Когато се потопят под повърхността на нещата те могат да видят истинската им същност - например вътрешните подбуди на другите, тайните им желания, причините за поведението им и т.н. По природа Рибите са състрадателни и изпитват нужда да помагат на хората, изпаднали в беда. Тяхната енергия е пречистваща и лекуваща.
 

Камъкът на зодия Риби


Аквамарин: Този скъпоценен камък е берил, който е изграден от хексагонална кристална решетка. Хексагоните имат 6 страни, а числото 6 символизира любов, единство и хармония. Този камък подсилва естествената склонност на Рибите към състрадателност и съпричастност.
Аквамаринът получава своя прекрасен светлосин цвят от замърсяванията в почвата около него. По същия начин някои от Рибите с най-силно изявени психични способности са отключили своята дарба след конфликти или тежка травма, които са имали в миналото си.

 


Цветовете, асоциирани със зодия Риби са тъмно синьо, класическо синьо и всякакви други синьо-зелени нюанси с морски привкус, например цвят на морска пяна.

 

Синьо

 

сини шалове

1. Кариран дамски шал - син; 2. Дамски памучен шал с пискюли - син; 3. Дамски шал "перо"; 4. Дамски шал с щама на цветя - син; 5. Дамски шал "Артистик";


Според някои древни учения синьото е цвета на трансформацията – „вратата към Другата страна”. Любопитен факт е, че синьото е било последния цвят, станал видим за човешкото око по време на неговото еволюционно развитие, но пък е и първият основен цвят, от който произлизат всички останали цветове.   
 

Синьото е цветът на Посредника – този, който може да вижда и да комуникира с двете страни на даден конфликт или на два противоположни свята. Великите художници като Леонардо да Винчи и Микеланджело винаги са изобразявали Дева Мария в сини дрехи – символ на нейната връзка с Небесното царство и Земята.
 

Понятието „Синя кръв”, с което често се описват благородниците е означавало „специални”, „недостъпни” и поради тази причина „изцяло защитени”.
 

Първата официално документирана употреба на син пигмент е била чрез използването на син лазурит – естествен минерал с ярък, наситено син цвят. Той е бил широко използван в Древен Египет за декорации и за украса на бижута.  По-късно, през Ренесанса, този минерал бил натрошаван и използван за направата на скъпия пигмент за бои „ултрамарин”.  Синьото се използвало изключително често за оцветяване на стъклени витражи през Средновековието.  А прочутият синьо-бял фин китайски порцелан и до днес е изключително ценен.
 

Синьото излъчва спокойствие и спомага за физическа и умствена релаксация. То намалява стреса, забавя метаболизма и подтиска апетита.
 

Синьото се съчетава перфектно с оранжево, което е неговият срещуположен цвят в Цветното колело. То също така стои много добре в комбинация със сребристо, жълто, цвят слонова кост, зелено, ярко розово и златисто.
 

Ако искате да постигнете по-драматичен ефект, съчетайте го с други ярки цветове, например електриково зелено или оранжево.  Естествено, синьо и бяло си остава класическа и непреходна комбинация.

 

Цвят „Морска пяна”

 

аксесоари в светло зелено

 

1. Дамски шал от вълна и памук; 2. Комплект колие и обеци "Вая"; 3. Дамски шал с щама на цветя - тюркоаз; 4. Чинийка за бижута във формата на мида; 5. Чинийка за бижута с надпис "Love the little things"; 6. Дамски шал с дантела - светло зелен; 7. Дамска шапка в пастелни цветове; 8. Дамски шал от вискоза;
 

Цветът „Морско зелено” или още „морска пяна„ се получава при смесване на бледо синьо-зелено с малко сиво. То има много успокояващ и релаксиращ ефект. Асоциира се с обновление и растеж. Комбинирано с бяло носи изключително голямо усещане за свежест. Съчетава се прекрасно и със всички останали естествени цветове, които често се срещат в природата.

Рибите са родени лечители и този синьо-зелен цвят само засилва този техен вроден талант. Той символизира изцеление и обновление и засилва връзката на Рибите с тяхното подсъзнание. Носете този цвят когато искате да вдъхнете на околните усещане за спокойствие и свежест.

 

Тъмно синьо

 

аксесоари в тъмно синьо

 

1. Дамска шапка с едра плетка - тъмно синя; 2. Комплект колие и обеци "Маделин"; 3. Дамска шапка - тъмно синя; 4. Дамски шал от вискоза; 5. Дамска чанта в ретро стил - тъмно синя; 6. Унисекс шал на раета; 7. Ефирен дамски шал с бродерия; 8. Шапка в тъмносиньо; 9. Дамски шал от вълна и памук - тъмно син;


Тъмносиньото се свързва с дълбоки води, каквато всъщност е и емоционалността на представителите на зодия Риби.  Те са изключително интуитивни, улавят безпогрешно енергията и емоциите на околните, което за съжаление ги прави и силно податливи на външни влияния. Тъмносиньото е много изолиращ и защитен цвят. Специалистите препоръчват да носите тъмно синьо, когато искате да се предпазите от емоционалната претрупаност на света около вас. Тъмно синьото се свързва с чакрата на третото око. То помага да отключите подсъзнанието си, да се потопите в дълбока медитация и размишления.  
 

Това е хладен и успокояващ цвят, който внушава креативност и интелигентност. Символизира лоялност, сила, мъдрост и доверие.
 

Носете тъмно синьо в моментите, когато искате да внушите на околните усещане за честност, знание, интегритет и професионализъм. Неслучайно много от най-успешните адвокати обикновено произнасят финалната си пледоария по делото облечени именно в тъмносини костюми.То внушава почтеност и авторитет и засилва нивото на доверие, което изпитва аудиторията.
Любителите на тъмно синьото са честни, резервирани и тихи - не обичат преувеличенията и да привличат прекалено много внимание. Те се стремят да избягват конфронтациите и предпочитат да правят нещата по своя си начин. Умеят успешно да поемат контрола и да вземат правилните решения тогава, когато това се налага. На тях може да се разчита и излъчват сигурност и доверие. Имат нужда от ред и планиране в личния и професионалния си живот. Обичат да градят силни и здрави връзка и са дълбоко наранени ако доверието им е предадено.
В днешно време тъмносиния цвят е най-често ползваният цвят за униформите на служителите на реда – ние подсъзнателно го възприемаме като символ на защита, доверие, почтеност и честност.


 

Не е нужно да носите всички изброени по-горе цветове ежедневно, за да усетите техния ефект. Тяхното предназначение е просто да подсилят вашите естествени вродени качества. Но е добра идея да заложите именно на тях по време на важни срещи или събития.

Очаквайте скоро и новата статия за следващия знак от зодиака: Овен! heart

 

Vanilla.bg Публикувано от Vanilla.bg

Свързани статии

Цветът на 2018-та: Ултра Виолет

По традиция Pantone Color Institute всяка година обявява кой ще е най-модерният цвят и през настоящата 2018-та това ще бъде загадъчният и провокативен 18-3838 Ultra Violet. Можете да сте сигурни, че тази година често ще виждате този интригуващ нюанс на лилавото в магазините и по модните подиуми. А какъв по-лесен и елегантен начин да сте в крак с модата, без да ви се налага да подменяте целия си гардероб, от това да изберете няколко ключови аксесоара в този модерен цвят и да ги съчетаете с ежедневните си дрехи.

Vanilla.bg идва на помощ с няколко ефектни и изгодни предложения, които ще ви помогнат да сте на гребена на модната вълна:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Кой ще е най-модерният цвят през 2019-та

Институтът Pantone вече обяви кой ще бъде цветът на 2019-та и това е свежият и сочен (16-1546) Living Coral. Специалистите от Pantone описват този цвят като "жив и ярък оттенък на оранжевото, със златист подтон". Това е цвят, който определено носи настроение на щастие, безгрижие и оптимизъм.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Козирог

Днес поставяме началото на една нова рубрика в блога ни, която ще е посветена на различните зодии, но погледнати през малко по-интересна и любопитна призма. Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за всяка една зодия според астролозите и ще ви дадем предложения за различни аксесоари в тези цветове.

Стартираме със зодия Козирог, тъй като в момента сме в техния период. На пръв поглед цветовете на тази зодия може да ви се сторят скучни, но не бързайте да си вадите заключения преди да прочетете символиката, която стои зад тях. И не на последно място – те са класически, елегантни и непреходни. Но първо нека ви споделим няколко любопитни факта за зодия Козирог.

1 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Водолей

Поредната статия от нашата рубрика „Най-подходящият цвят според зодията” е посветена на една изключително интересна и впечатляващо креативна зодия: Водолей.  Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за нея според астролозите и ще ви дадем нагледни примери с АКСЕСОАРИ в тези цветове.
Ако искате да разгледате предишната ни статия от тази поредица, отнасяща се за зодия Козирог, можете да я прочетете като кликнете ТУК.
А сега, нека да се концентрираме върху Водолея и да разгледаме по-любопитните черти от неговия характер.

4 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Телец

Днес е изключително голямо удоволствие за нас да ви разкажем за една от най-стабилните и уверени в себе си зодии – Телец. Също така ще ви споделим кой е цвета, който според астролозите най-добре се съчетава с темперамента и личностни качества на Телците и им носи късмет и просперитет. heart

Ако ви е любопитно това четиво, не пропускайте да разгледате и останалите части от поредицата ни, посветени на другите знаци от зодиака. В края на тази статия ще откриете линкове към тях. А ако си харесате някой от продуктите, които са показани на картинките, не забравяйте, че можете да ги закупите от нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН. А сега без повече излишни приказки пристъпваме към същината на темата:

                                  

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
35 от най-любопитните факти за сериала Game Of Thrones

Сериалът Game Of Thrones се превърна в безспорен филмов феномен и спечели милиони фенове по света. В момента тече излъчването на последния му сезон и всички тръпнем в очакване да разберем какъв ще е краят на епичната сага. А докато това се случи сме ви подготвили 35 от най-интересните и любопитни факти, свързани със сериала и актьорите участващи в него:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Близнаци

Днес ще ви разкажем за едни от най-интелигентните и силно адаптивни представители на зодиака – Близнаците. Вижте нашата статия, за да разберете кои са техните любопитни качества и кой според астролозите е най-подходящият цвят за представителите на тази зодия.

Не пропускайте да прочетете и останалите статии от поредицата „Най-подходящият цвят според зодията”, посветени и на останалите представителители на зодиака. Линкове към всяка от тях ще намерите в края на статията.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Рак

Дойде време и за седмия зодиакален знак от нашата поредица „Най-подходящият цвят според зодията”.  Този месец тя е посветена на загадъчните и чувствителни представители на зодия Рак. В тази статия ще разберете кои са техните интересни качества и кои са най-подходящите за тях цветове според астролозите. Линкове към останалите части от поредицата намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Лъв

Най-сетне дойде време и за „кралете” на Зодиака – гордите и величествени Лъвове. Днес ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и какво означава всеки от тях. Ще ви дадем и нашите предложения за бижута и аксесоари, които биха били подходящи за подарък на всяка истинска лъвица.

Напомняме ви, че в блога на Vanilla.bg всеки месец публикуваме статия за съответната зодия, като линкове към всички тях ще намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Дева

Днес ще ви разкажем за сериозните и аналитични представители на зодия Дева. Ще видим кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях – какво символзират и как най-удачно Девите да ги използват в ежедневието си, за да подсилят вродените си черти и таланти.  Но първо нека научим малко повече за техните личностни качества, както и за най-характерните символи на този зодиакален знак:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Везни

Този месец сме се посветили на чаровните и женствени представители на зодия Везни. Ще Ви разкажем за най-специфичните страни от характера им и ще Ви покажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ако търсите подарък за приятелка, родена под знака на Везните, разгледайте нашата статия, защото тя със сигурност ще Ви даде полезни предложения.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Скорпион

Дойде месецът на една от най-мистериозните и интригуващи зодии - фаталните Скорпиони. Днес ще Ви разкажем кои са техните най-интересни качества и кои според астролозите са цветовете, които им помагат най-добре да разгърнат пълния си потенциал. Ако търсите подарък за приятелка, родена под този знак, или пък Вие самите сте обаятелен Скорпион, в нашата статия ще намерите полезна информация, както и прекрасни предложения за аксесоари и подаръци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Стрелец


Диви и непредвидими - Стрелците са авантюристите на зодиака. Те лесно сменят градове и държави, адаптират се отлично към всяка нова ситуация и обожават предизвикателствата. Днес ще ви разкажем за техните най-характерни черти, както и кой според астролозите е най-подходящия цвят за тях. Ако ви предстои да избирате подарък за някоя представителка на зодия Стрелец - ние имаме страхотни предложения! А в края на страницата ще откриете и линкове към статиите за другите зодиакални знаци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите

0 Коментари към "Най-подходящият цвят според зодията - Риби"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!

ЕВТИНА ДОСТАВКА

3.50 лв до адрес

Евтина доставка - само 3.50 лв до офис на куриер или до адрес, без значение от теглото на пратката.

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

×

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

0884 58 68 50

РАБОТНО ВРЕМЕ:

×

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник-Петък /09:00-17:00/

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 4.50 лв за цялата страна

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

×

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

ПОДБРАНИ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×