Най-подходящият цвят според зодията - Близнаци

Най-подходящият цвят според зодията - Близнаци

 

 

Днес ще ви разкажем за едни от най-интелигентните и силно адаптивни представители на зодиака – Близнаците. Вижте нашата статия, за да разберете кои са техните любопитни качества и кой според астролозите е техният късметлийски цвят.

Не пропускайте да прочетете и останалите статии от поредицата „Най-подходящият цвят според зодията”, посветени и на останалите представителители на зодиака. Линкове към всяка от тях ще намерите в края на статията.

 


Близнаци (21 Май – 21 Юни)


Близнаците са умни и любопитни. Те мислят бързо, комуникират умело и преливат от нови идеи. Тяхната универсалност и адаптивност произтичат от двойнствената им природа.  В повечето случаи представителите на тази зодия са силно интелигентни, но едновременно с това и изключително разсеяни.  Обичат да се зареждат с информация и се чувстват в свои води когато общуват с околните. Близнаците са като гъба, която попива всичката информация, до която могат да се докопат. Без значение дали е чрез четене, разговори и т.н. – жаждата им за трупане на знания е безгранична.  Те са най-разговорливите представители на зодиака и са изключително социални, винаги са готови за купон. Обожават разнообразието и са много непредвидими. Благодарение на гореспоменатата двойнствена природа в някои ситуации Близнаците могат да бъдат преклено саркастични и дори цинични. Може да имат проблеми със самоконтрола или да са прекалено нерешителни.

Близнаците обичат предизвикателствата, особено умствените такива. Затова в свободното си време обожават да решават логически задачки, да четат детективски романи, да решават судоку или да редят пъзели.

Според астролозите най-подходящите професии за представителите на тази зодия са: журналисти, преводачи, PR-и, маркетинг мениджъри, инженери, туристически гидове, учители или комици. Близнаците са отлични лектори, пресаташета и журналисти. От тях също стават и добри учени и  инженери, защото се справят прекрасно с анализ на данни и умеят да работят методично. Не бива да забравяме и забавната им страна – тее често са превъзходни изпълнители, комици и дори циркови клоуни.

Някои от най-известните представители на зодия Близнаци в Холивуд са Мерилин Монро, Анджелина Джоли, Джони Деп, Морган Фрийман, Пол Маккартни, Принс, Натали Портман и Клинт Ийстууд.

 

 

Природният елемент на Близнаците


Въздух: Близнаците са въздушен знак и също като въздуха е изключително трудно да бъдат опитомени или вкарани в рамка. Те обичат да пътуват – не само физически, но и в мислите си. Въздушните зодиакални знаци обикновено са много интелигентни, трудни за „разчитане” и силно комуникативни. Те са авантюристи и обикновено са много весели по природа. Предпочитат да вземат решения въз основа на размисъл, а не на голи емоции. Имат свободен дух, силна воля и рядко позволяват да попаднат под чужд контрол.

 

Камъкът на зодия Близнаци


Ахат: Природата на Близнаците ги прави уникални, високо продуктивни и много способни. И все пак, за да могат да разгърнат пълния си потенциал, те трябва да са наясно със своите полярности и да се възползват от тях, така че да ги впрегнат да работят в техен плюс. Ако се загледате в поускъпоценния камък ахат ще видите, че през вътрешността му минават множество линии, има разноцветни нишки и петънца. Но въпреки тях самият камък е плътен, много здрав, и изключително красив със своята уникалност и разнообразност. Близнаците имат сходен потенциал.

 

ахат

 

Цветето на зодия Близнаци


Лавандула: Символиката на лавандулата е свързана с нейното разпространение. Тя е лесна за отглеждане и захване ли се веднъж в почвата стремглаво се разпространява навсякъде. Това е метафора за експанзивното влияние на Близнаците. Освен това лавандулата има лечебни свойства. Представителите на зодия Близнаци – също. Те имат уникалната дарба да носят наслада и удоволствие на хората около тях. С лекота успяват да ни напомнят да погледнем и от веселата страна на живота. Също като своето цвете – лавандулата – Близнаците ни даряват с красота, свежест, спокойствие и удоволствие.

 

лавандула

 

Глифът на зодия Близнаци


Глифът на Близнаците прилича на римската цифра II и се смята, че неговите стълбове олицетворяват двойнствената им природа. Това може да е голямо предимство от гледна точка на постигане на вътрешен баланс и способност да погледнат на дадена ситуация от всички възможни ъгли. Разчитайки на тази си двойнственост, те успяват изключително лесно да се адаптират.

Символът също така е и напомнящ за перфектна хармония, благодарение на симетричните си форми - той изобразява абсолютен баланс. Квадратите и правоъгълниците са символ на здрава основа. От тази гледна точка глифът олицетворява това, че Близнаците имат способността да изграждат балансирана среда, която води до интегритет и мирно разрешаване на конфликтите.

Според някои тълкувания глифът също така прилича и на портал. Това е символ на способността на Близнаците да отварят вратите и да проправят пътя към нови идеи и хоризонти.

 

колие със символа на на зодия Близнаци

Колие със символа на зодия Близнаци


Планетата на Близнаците


Зодия Близнаци е управлявана от Меркурий – известна в астрологията като планетата на комуникациите. В древноримската митология Меркурий бил пратеникът, осъществяващ общуването между боговете и хората. Близнаците са способни лесно да обработват и анализират големи количества информация и също така лесно да я предадат на останалите. Освен това представителите на тази зодия се справят отлично и с вършенето на няколко неща едновременно – т.нар. мултитаскинг.

А сега е време да разгледаме и цвета, който според астролозите е считан за най-подходящия за Близнаците:


Жълто

Няма цвят, който да отрази вълнуващата и жизнерадостна същност на Близнаците по-добре от жълтото! То приповдига духа и събужда любопитството им.  Този цвят вибрира на една и съща честота с позитивната природа на представителите на тази зодия. Подобно на Слънцето жълтият цвят озарява и свежава всичко около себе си. Той създава усещане за щастие и игривост. От психологическа гледна точка жълтото се счита за вдъхващо оптимизъм, освежаващо, разведряващо и повдигащо духа. То е перфектният избор ако искате да внушите ентусиазъм, желание за живот и самоувереност.

Жълтият цвят е ярък и силен, точно като вътрешната енергия на Близнаците. Тяхната любопитна природа и способността им да вдъхновяват другите са впечатляващи. Това е и цветът на ума и интелекта. Той помага на хаотичните Близнаци да се фокусират. Носете жълто когато имате нужда да ускорите мисловния си процес или да се отървете от липсата на творческо вдъхновение.

жълта шапка с помпон

Жълта шапка с помпон

Жълтият цвят се свързва с учението. Той резонира с лявата страна на мозъка, която е отговорна за логическото мислене. Жълтото стимулира любопитството ни и ни дава нови идеи. То ни помага да се фокусираме, да запаметим информация, да учим и да си припомняме вече наученото. Неслучайно ако искаме да подчертаем нещо важно в записките си най-често го оцветяваме с жълт маркер или пишем бележка на жълти самозалепващи се листчета. Този цвят ни помага да забележим и запаметим по-лесно желаната информация. Добър трик в случай, че искате да пиете повече вода: вземете си жълта бутилка! Така тя ще привлича по-лесно вниманието ви и няма да забравяте да се хидратирате.

бутилка за вода Retap

Бутилка за вода от боросиликатно стъкло Retap

Тъй като жълтото е най-видимият цвят от спектъра, то често се използва и за индикиране на спешност или внимателност, за оцветяване на работни облекла, сигнални ленти и т.н. Затова и в много държави такситата са боядисани точно в този цвят. Ако искате да грабнете вниманието на хората около себе си – използвайте жълто като акцент в облелото (например шал, шапка, чанта и т.н.).

 

аксесоари в жълто

1. Колие "Дайна Голд" - 33 лв; 2. Порцеланова поставка за бижута - 20 лв; 3. Дамски чадър тип пагода - 37,91 лв; 4. Дамски шал с мъниста (жълт) - 26 лв;

 

В исторически аспект жълтото се счита за един от първите цветове, използвани в древното изкуство – той се среща още в пещерните рисунки. Първоначално предците ни са добивали такъв пигмент с помощта на жълта глина. Счита се, че най-старата пещерна рисунка, съдържаща такива цветове е на повече от 17 300 години.

Древните египтяни също доста често използвали жълти пигменти. Благодарение на асоциирането му със златото, този цвят се считал за вечен и неразрушим.  По-нататък в развитието на човечеството жълтото продължава да заема важна роля в изкуството. Художникът Винсент Ван Гог го е използвал доста често в творбите си, когато е искал да внуши топлота и щастие.

 

жълт халат за баня

Халат за баня "Мери"

 

Любопитен факт: В Япония жълтият цвят се асоциира с храброст, а в някои части на Мексико определени нюанси на жълтото се считат за символ на смъртта.

 

От маркетингова гледна точка то най-често се използва за внушаване на скрост и ефективност (пример: брандирането на куриерска фирма Speedy). Ferrari също използват жълт цвят в логото си точно със същата цел. Освен това то може да символизира щастие и радост – с подобен замисъл жълти нюанси са използавни в логото на McDonald’s и платформата Snapchat. Това е перфектен цвят и за детски продукти – особено в комбинация с други ярки първични цветове, защото стимулира детския ум и креативност.

детски халат за баня - жълт

Детски халат за баня - жълт

Ако преминавате през големи промени в живота си може да забележите, че не се сработвате добре с жълтия цвят. Не се притеснявайте – това ще отмине. То просто означава, че в момента ви е трудно да се справите и анализирате всички новости в живота си и жълтото вибрира твърде бързо за вас, което ви кара да се стресирате и да чувствате неспокойствие. В такива ситуации ви съветваме да се обградите с цветове като зелено или бледо оранжево, за да нормализирате енергийния си баланс.

Ако сте заобиколени от прекалено много жълто има опасност това да доведе до засилено чувство на тревожност и емоционална нестабилност. Затова в декора на дома си най-добре заложете на по-дребни акценти в този цвят, вместо да боядисвате цялата стая в ярко жълто. Същото важи и за тоалета ви – добре подбрани бижута и аксесоари в жълто са напълно достатъчни, за да изпитате положителните ефекти от този цвят. Ако не искате да заприличате на Голямото пиле от Улица Сезам ви съветваме да не се обличате от глава до пети в жълто, а вместо това да заложите на ключови акценти като шапка, шал или други аксесоари.

 

Ако искате да разгледате и останалите статии от тази поредица, можете да го направите тук:

•    Най-подходящият цвят според зодията: КОЗИРОГ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВОДОЛЕЙ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РИБИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ОВЕН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ТЕЛЕЦ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РАК;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ЛЪВ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ДЕВА;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВЕЗНИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: СКОРПИОН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: СТРЕЛЕЦ;

Ако искате да не пропускате нови и интересни статии, както и информация за всички активни промоции и отстъпки: абонирайте за e-mail бюлетина на Vanilla.bg като КЛИКНЕТЕ ТУК!

 

Vanilla.bg Публикувано от Vanilla.bg

Свързани статии

Най-подходящият цвят според зодията - Водолей

Поредната статия от нашата рубрика „Най-подходящият цвят според зодията” е посветена на една изключително интересна и впечатляващо креативна зодия: Водолей.  Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за нея според астролозите и ще ви дадем нагледни примери с АКСЕСОАРИ в тези цветове.
Ако искате да разгледате предишната ни статия от тази поредица, отнасяща се за зодия Козирог, можете да я прочетете като кликнете ТУК.
А сега, нека да се концентрираме върху Водолея и да разгледаме по-любопитните черти от неговия характер.

5 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Риби

Днес в поредицата „Най-подходящия цвят според зодията” ще си говорим за Рибите. Ще ви разкажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и ще ви дадем нагледни примери за подходящи аксесоари в тези цветове.

Мечтателните и чувствителни Риби са силно привлечени от всичко мистично. Те са емоционални и изпълнени с толкова много състрадание и съпричастност, че често поставят нуждите на околните пред своите собствени. Този зодиакален знак е управляван от планетата Нептун. Рибите са интуитивни и креативни по природа. С душа, дълбока и обширна като океан, те обичат често да се пренасят в своя собствен свят, където въображението им може да се рее свободно. За съжаление понякога им е трудно да разграничат ясно реалността от фантазиите и тяхната склонност да бягат от трудностите на тривиалното ежедневие може да доведе до развитие на зависимости към опиати, алкохол или други вредни навици.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Овен

 

Дойде време за поредната статия от нашата серия „Най-подходящият цвят според зодията” и този месец тя е посветена на силните и енергични представители на зодия Овен. Вижте кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ще ви разкажем за свойствата и символиката на всеки един от тях и ще ви покажем актуалните ни предложения за красиви дамски бижута и аксесоари в тези цветове.


 

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Телец

Днес е изключително голямо удоволствие за нас да ви разкажем за една от най-стабилните и уверени в себе си зодии – Телец. Също така ще ви споделим кой е цвета, който според астролозите най-добре се съчетава с темперамента и личностни качества на Телците и им носи късмет и просперитет. heart

Ако ви е любопитно това четиво, не пропускайте да разгледате и останалите части от поредицата ни, посветени на другите знаци от зодиака. В края на тази статия ще откриете линкове към тях. А ако си харесате някой от продуктите, които са показани на картинките, не забравяйте, че можете да ги закупите от нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН. А сега без повече излишни приказки пристъпваме към същината на темата:

                                  

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Рак

Дойде време и за седмия зодиакален знак от нашата поредица „Най-подходящият цвят според зодията”.  Този месец тя е посветена на загадъчните и чувствителни представители на зодия Рак. В тази статия ще разберете кои са техните интересни качества и кои са най-подходящите за тях цветове според астролозите. Линкове към останалите части от поредицата намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Лъв

Най-сетне дойде време и за „кралете” на Зодиака – гордите и величествени Лъвове. Днес ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и какво означава всеки от тях. Ще ви дадем и нашите предложения за бижута и аксесоари, които биха били подходящи за подарък на всяка истинска лъвица.

Напомняме ви, че в блога на Vanilla.bg всеки месец публикуваме статия за съответната зодия, като линкове към всички тях ще намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Дева

Днес ще ви разкажем за сериозните и аналитични представители на зодия Дева. Ще видим кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях – какво символзират и как най-удачно Девите да ги използват в ежедневието си, за да подсилят вродените си черти и таланти.  Но първо нека научим малко повече за техните личностни качества, както и за най-характерните символи на този зодиакален знак:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Везни

Този месец сме се посветили на чаровните и женствени представители на зодия Везни. Ще Ви разкажем за най-специфичните страни от характера им и ще Ви покажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ако търсите подарък за приятелка, родена под знака на Везните, разгледайте нашата статия, защото тя със сигурност ще Ви даде полезни предложения.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Скорпион

Дойде месецът на една от най-мистериозните и интригуващи зодии - фаталните Скорпиони. Днес ще Ви разкажем кои са техните най-интересни качества и кои според астролозите са цветовете, които им помагат най-добре да разгърнат пълния си потенциал. Ако търсите подарък за приятелка, родена под този знак, или пък Вие самите сте обаятелен Скорпион, в нашата статия ще намерите полезна информация, както и прекрасни предложения за аксесоари и подаръци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Стрелец


Диви и непредвидими - Стрелците са авантюристите на зодиака. Те лесно сменят градове и държави, адаптират се отлично към всяка нова ситуация и обожават предизвикателствата. Днес ще ви разкажем за техните най-характерни черти, както и кой според астролозите е най-подходящия цвят за тях. Ако ви предстои да избирате подарък за някоя представителка на зодия Стрелец - ние имаме страхотни предложения! А в края на страницата ще откриете и линкове към статиите за другите зодиакални знаци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите

0 Коментари към "Най-подходящият цвят според зодията - Близнаци"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

Евтина доставка - максимум 5.50 лв до офис на куриер или до адрес, без значение от теглото на пратката.

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

×

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

0884 58 68 50

РАБОТНО ВРЕМЕ:

×

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник-Петък /09:00-17:00/

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×

БЪРЗА ДОСТАВКА

С КУРИЕР ПО ИЗБОР НА КЛИЕНТА

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

×

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

ПОДБРАНИ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ

ПРЕГЛЕД И ТЕСТ

×

ПРЕГЛЕД И ТЕСТ

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×