Най-подходящият цвят според зодията - Рак

Най-подходящият цвят според зодията - Рак

Дойде време и за седмия зодиакален знак от нашата поредица „Най-подходящият цвят според зодията”.  Този месец тя е посветена на загадъчните и чувствителни представители на зодия Рак. В тази статия ще разберете кои са техните интересни качества и кои са най-подходящите за тях цветове според астролозите. Линкове към останалите части от поредицата намерите в дъното на страницата.


Зодия Рак (21 Юни – 21 Юли)


Представителите на тази зодия обикновено са нежни, любящи и изключително лоялни. Те силно симпатизират на околните и са много състрадателни. Раците са един от най-грижовните знаци в Зодиака и са винаги готови да защитават самоотвержено себе си и всичко, което им е скъпо. Те предпочитат  любовта пред битките, но без колебание биха се впуснали да защитят близките си ако се почувстват застрашени. Раците обичат комфорта и сигурността. Те са емоционални и интуитивни, силно се влияят от подсъзнателните си мисли и чувства.

Едни от най-известните представители на тази зодия са Том Ханкс, Мерил Стрийп, Робин Уилиамс, Принцеса Даяна, Принц Уилям, Ариана Гранде, Силвестър Сталоун, Том Круз, Селена Гомез, Харисън Форд, Вин Дизел и Памела Андерсън.

 

Природният елемент на зодия Рак


Вода: Раците са дълбоко свързани със своя стихиен елемент – водата. Това предопределя тяхната способност постоянно да се променят и да са абсолютно непредвидими. Също както водата е способна да приема формата на съда, в който се намира, раците са изключително адаптивни. И също както тя е способна да сменя агрегатното си състояние на твърдо, течно и газообразно, разците сменят рязко настроението си и са силно непредвидими. Тази им способност си проличава особено много когато усетят потенциална заплаха за хората, които обичат.

Водата е пречистваща и животодаряваща - Раците интуитивно знаят как да накарат околните да се чувстват сигурни и обгрижвани. Освен това тя още от древни времена се слави с лековитите си свойства, а Раците са родени лечители. В комбинация с техния вроден стремеж да помагат на околните и тяхната силна състрадателност, представителите на тази зодия често се насочват предимно към професии, свързани с медицината. Тъй като са изключително сензитивни и чувствителни, от тях също стават прекрасни музиканти.


 

Скъпоценният камък  на зодия Рак


Перли: Не е никак изненадващо, че именно прекрасните, блестящи перли се смятат за най-подходящи за Раците. Перлата е продукт на водата – природният елемент на тази зодия. Те възникват благодарение на песъчинки или други външни частици, които „дразнят” мидата когато попаднат вътре в нея. Раците не обичат конфликтите, но ако попаднат в такъв, те съумяват да извлекат от него нещо позитивно и да го използват за сътворяването на положителни промени. Те често научават най-полезните си уроци именно от дразнителите в живота си. Нещата, които им създават пречки, успяват да ги направят по-добри хора, защото Раците умеят да си взимат поука и да учат житейските си уроци.  

перли

Комплект колие и обеци Вая - 30 лв.

 

Цветето на зодия Рак

 

Акантус: В миналото акантусът е символизирал безсмъртие, а в древногръцката митология - изцеление. Акантусът е силно растение и успява да вирее дори при много неблагоприятни условия. Първоначално е растял основно в Средиземноморските райони, но благодарение на силата и приспособимостта си вече се среща по целия свят, включително и Северна Америка. Голямата му адаптивност е качеството, което го свързва с представителите на зодия Рак.

 

акантус растение


 

 

Глифът на зодия Рак


Това е символът на Раците и напомня две рачешки щипки, обърнати в срещуположни посоки. Любопитен факт за рачешките щипки – те не пускат лесно това, в което са се впили, също както и представителите на зодия Рак. Когато някой Рак се вкопчи в дадена идея, цел или убеждения (без значение добри или лоши), той няма да се откаже лесно от тях.

Има и други теории за тълкуване на този глиф. Според някои специалисти двата кръга представляват Земята и Слънцето, а двете арки около кръговете символизират полумесеците. Като съберем всички тези елементи получаваме перфектен пример за баланс и хармония, защото това е към което обикновено се стремят представителите на зодия Рак.

Този глиф също така напомня много на лемниска̀та (символът на безкрайността), наричана още лента на Мьобиус и изобразявана по този начин: . Доста често Раците са склонни да се вкопчат в неща от миналото и да забравят, че трябва да живеят в настоящето и да гледат към бъдещето. Символът на безкрайността ни напомня, че всичко се движи и прелива от едно в друго. Стимулира ни да освободим енергията си и да не засядаме на едно място – нещо, което Раците не бива никога да забравят.

 

глиф на зодия рак

 

 

Символът на тази зодия – ракът


Този зодиакален знак е изобразен чрез животното рак и неговият глиф изобразява овалната форма на рачешкото тяло и щипките му. Също като рака, представителите на тази зодия крият своята чувствителност и ранимост зад привидно твърда външна черупка. Раците са склонни да се прикрепят здраво за хората, които обичат, точно както морският рак се закрепя с помощта на здравите си щипци. Гледайте да не ги раните, защото рачешките щипки могат да ви стиснат доста болезнено ако не внимавате.

Тези животинки са изключително изобретателни и са в постоянен контакт с водата. И също като представителите на зодия Рак са управлявани от Луната и живота им е пряко свързан с приливите и отливите. Раците също така са много сензитивни. Могат да засекат заплаха за секунди – точно като представителните на зодията.  Освен това са доста любопитни.

 

РАК

 

 

Управляван от Луната, този зодиакален знак се свързва с меки цветове като бяло, свело сиво, сребристо и кремаво. Подобно на блестящата повърхност на водата или сияещите лъчи на луната, сребристото и бялото са цветовете на интуицията и чистотата. Те повишават сензитивността на Раците и тяхното вродено чувство за съпричастност. Понякога представителите на тази зодия могат да си навлекат неприятности, за това че са прекалено обсебващи, но намеренията им винаги са чисти и невинни. Също като чувствителните Раци, сребристото и бялото са деликатни цветове, които блестят по-ярко от останалите. Те се асоциират с висока интелигентност и духовност.

 

Бяло


Бялото най-често се асоциира с чистота, доброта и свежест. Според цветната психология то е цветът на новото начало. Той е като бяло платно, което чака да започнете да пишете на него. Въпреки че белият цвят не стимулира сетивата кой знае колко силно, той все пак предразполага към събуждане на въображението. Бялото съдържа баланса на всички останали цветове в спектъра.

Белият цвят насърчава разсъдливостта, откритостта, растежът и креативността. Той символизира чистота и затова в западните култури е традиционният цвят, който носят булките в деня на сватбата си. Затова и лекарите също по традиция носят бели престилки. Бялото носи усещане за мир и спокойствие, удобство и надежда и помага да се успокои емоционалната превъзбуденост. То създава усещане за ред и ефикасност и ще ви помогне много ако имате нужда да разчистите живота си и да започнете отначало. Този цвят създава усещане за вътрешно пречистване и избистряне на мислите, чувствата и духа ви. То е освежаващо и подсилва цялата ви енергийна система. Понякога прекалено много бяло може да създаде усещане за студ, изолация, празнота и стерилност. Затова ако решите да декорирате дома си предимно в този цвят не забравяйте тук-таме да сложите и някои топли цветни акценти – например ваза, картина или декоративни възглавнички.

Белият цвят е началото и края. В някои източни култури той традиционно се асоциира със смъртта и скръбта. Но нека не забравяме, че в тези култури смъртта обикновено означава края на един живот и началото на друг. Може да забележите, че сте привлечени от бели дрехи или ДЕКОРАЦИИ ЗА ДОМА в моментите, когато сте избрали нова посока в живота си. Бялото ще донесе яснота на ума ви и ще Нви подтикне да разчистите или премахнете препятствията пред себе си. То ще ви помогне да започнете на чисто.

Бялото винаги е било съществена част от изкуството. То е документирано като първия цвят, използван от предците ни в палеолитните рисунки. Те са употребявали калцит или креда, за да рисуват по стените на пещерите. В древността гръцките, египетските и римските богове са изобразяване с бели дрехи, символизиращи тяхната божественост.

Белият цвят е противоположен на черния и двата цвята често са използвани за изобразяване на противоположности като добро и зло, ден и нощ, светлина и тъмнина и т.н.

Бялото е и цветът на съвременните технологии. То навява асоциации за чистота, изтънченост, аеродинамичност и ефективност – вземете за пример продуктите на Apple, които обикновено са решени именно в този цвят.

 

колие във форма на ябълка

Комплект колие и обеци с форма на бяла ябълка - 32 лв.

 

 

Сребристо сиво

Сребристият цвят има различни значения в различните култури, страни и региони. Подобно на златистото той е блестящ и металически, обикновено символ на просперитет и богатство. В Библията сребърният цвят символизира истината, а според хиндуизма дава кураж, премахва негативното и носи магията на луната.

В Северна Америка и Канада се счита, че сребристо сивото внушава на елегантност, мъжественост и модерност. Затова често се използва за коли, мъжки продукти и инструменти. Един от американските щати – Невада – дори е обявил сребристото за своя официален цвят и затова е наричан Сребърният щат. В Западна Европа сребристо сивото също се асоциира с нови технологии и занаятчийство. В Германия сребристото е символ на изтънченост. А изразът „роден със сребърна лъжица в устата” се използва за описване на хора, които са израстнали в богати или аристократичи семейства. В Япония сребристото често се използва за всичко, свързано с високи технологии, прецизност, сила и мъжественост. Също така то е много използвано за боядисване на коли – може би защото сребристите коли се забелязват по-лесно в тъмното.

Сребристо сивото е силен цвят, който носи умствена, физическа и емоционална хармония. Хората с „посребрени” коси се смятат за  опитни, мъдри и интелигентни. Ако харесвате този цвят, то вие най-вероятно сте деликатен, мил и чувствителен човек. Докато за златото се смята, че притежава по-скоро мъжка енергия, то сребристото се свързва с женската. То се асоциира с луната, както и с приливите и отливите. Сребристият цвят е считан за пречистващ, озаряващ и показващ пътя напред. 

 

сатенен шал - светло сив

Класически сатенен шал в сребристо сив цвят - 17.73лв;

 

Хората, които хареват сребристия цвят са склонни да бъдат интроспективни и често живеят в свой собствен свят. Те са много артистични, креативни и с голямо въображение – често призванието им е да са поети или писатели. Счита се, че такива хора са много успешни в живота. Това може би се дължи на факта, че те са по-отворени към нови идеи и възможности, и в същото време са много изобретателни. От друга страна те обикновено имат доста променливо настроение, защото то силно се влияе от лунния цикъл. Сребристо сивото е хладно и елегантно. То лесно придава футуристичен вид на дехите или интериора ви.

 

аксесоари в сребристо сив цвят

1. Комплект колие и обеци "Роксана" - 29 лв.; 2. Колие "Ния" - 35 лв.; 3. Пръстен "Илея" - 24 лв.; 4. Дамска шапка от ламе - сребристо сива - 18.79 лв.; 5. Дамски шал с дантела - сив - 28 лв.;

 

 

Ако искате да разгледате и останалите статии от тази поредица, можете да го направите тук:

•    Най-подходящият цвят според зодията: КОЗИРОГ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВОДОЛЕЙ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РИБИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ОВЕН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ТЕЛЕЦ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: БЛИЗНАЦИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ЛЪВ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ДЕВА;

 

А за да не пропускате нови и интересни статии, както и информация за всички активни промоции и отстъпки: абонирайте за e-mail бюлетина на Vanilla.bg като КЛИКНЕТЕ ТУК!

 

 

Vanilla.bg Публикувано от Vanilla.bg

Свързани статии

Най-подходящият цвят според зодията - Козирог

Днес поставяме началото на една нова рубрика в блога ни, която ще е посветена на различните зодии, но погледнати през малко по-интересна и любопитна призма. Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за всяка една зодия според астролозите и ще ви дадем предложения за различни аксесоари в тези цветове.

Стартираме със зодия Козирог, тъй като в момента сме в техния период. На пръв поглед цветовете на тази зодия може да ви се сторят скучни, но не бързайте да си вадите заключения преди да прочетете символиката, която стои зад тях. И не на последно място – те са класически, елегантни и непреходни. Но първо нека ви споделим няколко любопитни факта за зодия Козирог.

1 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Водолей

Поредната статия от нашата рубрика „Най-подходящият цвят според зодията” е посветена на една изключително интересна и впечатляващо креативна зодия: Водолей.  Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за нея според астролозите и ще ви дадем нагледни примери с АКСЕСОАРИ в тези цветове.
Ако искате да разгледате предишната ни статия от тази поредица, отнасяща се за зодия Козирог, можете да я прочетете като кликнете ТУК.
А сега, нека да се концентрираме върху Водолея и да разгледаме по-любопитните черти от неговия характер.

4 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Риби

Днес в поредицата „Най-подходящия цвят според зодията” ще си говорим за Рибите. Ще ви разкажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и ще ви дадем нагледни примери за подходящи аксесоари в тези цветове.

Мечтателните и чувствителни Риби са силно привлечени от всичко мистично. Те са емоционални и изпълнени с толкова много състрадание и съпричастност, че често поставят нуждите на околните пред своите собствени. Този зодиакален знак е управляван от планетата Нептун. Рибите са интуитивни и креативни по природа. С душа, дълбока и обширна като океан, те обичат често да се пренасят в своя собствен свят, където въображението им може да се рее свободно. За съжаление понякога им е трудно да разграничат ясно реалността от фантазиите и тяхната склонност да бягат от трудностите на тривиалното ежедневие може да доведе до развитие на зависимости към опиати, алкохол или други вредни навици.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Близнаци

Днес ще ви разкажем за едни от най-интелигентните и силно адаптивни представители на зодиака – Близнаците. Вижте нашата статия, за да разберете кои са техните любопитни качества и кой според астролозите е най-подходящият цвят за представителите на тази зодия.

Не пропускайте да прочетете и останалите статии от поредицата „Най-подходящият цвят според зодията”, посветени и на останалите представителители на зодиака. Линкове към всяка от тях ще намерите в края на статията.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Лъв

Най-сетне дойде време и за „кралете” на Зодиака – гордите и величествени Лъвове. Днес ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и какво означава всеки от тях. Ще ви дадем и нашите предложения за бижута и аксесоари, които биха били подходящи за подарък на всяка истинска лъвица.

Напомняме ви, че в блога на Vanilla.bg всеки месец публикуваме статия за съответната зодия, като линкове към всички тях ще намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Дева

Днес ще ви разкажем за сериозните и аналитични представители на зодия Дева. Ще видим кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях – какво символзират и как най-удачно Девите да ги използват в ежедневието си, за да подсилят вродените си черти и таланти.  Но първо нека научим малко повече за техните личностни качества, както и за най-характерните символи на този зодиакален знак:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Везни

Този месец сме се посветили на чаровните и женствени представители на зодия Везни. Ще Ви разкажем за най-специфичните страни от характера им и ще Ви покажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ако търсите подарък за приятелка, родена под знака на Везните, разгледайте нашата статия, защото тя със сигурност ще Ви даде полезни предложения.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите

0 Коментари към "Най-подходящият цвят според зодията - Рак"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!

ЕВТИНА ДОСТАВКА

3.50 лв до адрес

Евтина доставка - само 3.50 лв до офис на куриер или до адрес, без значение от теглото на пратката.

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

×

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

0884 58 68 50

РАБОТНО ВРЕМЕ:

×

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник-Петък /09:00-17:00/

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 4.50 лв за цялата страна

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

×

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

ПОДБРАНИ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×