Най-подходящият цвят според зодията - Овен

Най-подходящият цвят според зодията - Овен

 

Дойде време за поредната статия от нашата серия „Най-подходящият цвят според зодията” и този месец тя е посветена на силните и енергични представители на зодия Овен. Вижте кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ще ви разкажем за свойствата и символиката на всеки един от тях и ще ви покажем актуалните ни предложения за красиви дамски бижута и аксесоари в тези цветове.

 

В края на тази статия ще откриете линкове и към останалите части от поредицата, посветени на другите знаци от зодиака.
 


Овен (21 Март – 20 Април)
 

Като типичен огнен знак Овенът живее за мига и се движи бързо и устремено. Представителите на тази зодия са родени лидери и е невъзможно да ги подминеш с безразличие. Те са винаги готови да поемат контрола и да се преборят с всяко препятствие, което срещат по пътя си. Овните са смели и състезателни натури, готови да проправят пътища през нови територии, в търсене на неоткрити съкровища.
 

Овенът е свързан с планетата Марс и мисълта за него неминуемо предизвиква асоциации с всякакви огнени и червени нюанси.  И няма нищо изнендващо в това – Овните са изпълнени със страст, енергия и ентусиазъм. Те имат забележителната способност да възпламеняват своя вътрешен огън дори при много депресивни и подтискащи ситуации.  Освен това те лесно успяват да предават този огън и на околните. Тяхната страст бързо заразява и се разпространява когато са вдъхновени. И Овните като своя огнен елемент могат да бъдат много горещи – в любовта и в темперамента си.  

 

Природният елемент на Овните


Огън: Какъв по-добър символ, олицетворяващ страстта на този зодиакален знак от огъня! Също като него емоциите на Овните са лесно възпламеними. Под привидно спокойната им външност винаги тлее жарава и Овните са способни да избухнат за броени секунди в момента в който срещнат нещо, което да ги провокира или вдъхнови. Важно е да отбележим, че огънят (както и огнените знаци на зодиака) не може да се взпламени от само себе си. Той има нужда от допълнителни елементи, които да му помогнат да се разгори, например наличието на кислород и възпламеними субстанции. Същото е и с Овните - те са най-силни когато си партнират със сходно мислещи хора и в благоприятна обстановка.


 

Цветето, символ на зодия Овен

орлови нокти


Орлови нокти: Това е цветето, което най-добре олицетворява зодия Овен, което никак не е изненадващо, защото това растение е в непрекъснато движение. Клонките му никога не стоят неповижно. Подобно на него Овенът непрекъснато се втурва в най-различни посоки през живота си – и в професионален и в личен аспект. В контраст с това растението Орлови нокти е също символ на нежност, интуиция и чувствителност.

 

Камъкът на зодия Овен


Диамант: Те не са само „най-добрия приятел на жената”… диамантите са и най-добрия приятел на зодия Овен. Кристалната чистота на белите диаманти ще помогнат на Овните да прояснят вечно претрупания си с идеи ум и да избегнат объркване или разсейване. Както при всички зодиакални знаци връзката между тях и скъпоценния им камък е метафора – изключително голямата твърдост на диаманта е като твърдостта, която Овните често демонстрират пред околните. Но въпреки тази твърдост Овните (също като диаманта) излъчват светлина, красота и вдъхват страхопочитание.

 

 

Символът на тази зодия - Овенът


Овцете и овните още от дълбока древност са животни, които са в услуга на човека и го снабдяват с месо, мляко и вълна. По същият начин и представителите на зодия Овен имат вътрешна потребност да помагат на хората. Помолете Овен за услуга или съвет и те с ентусиазъм ще ви подадат ръка. Дълбоко в себе си Овните изпитват голямо удовлетворение да помагат на хората. Но също като своя тотем – овенът – представителите на тази зодия са големи индивидуалисти и изявени лидери.

 


Счита се, че червеният цвят е най-благоприятен за представителите на зодия Овен. Червеното символизира енергия, подвижност, агресия. Освен червеното, оранжевите нюанси също са подходящи за Овена. Цветовете, които според астролозите Овенът е най-добре да избягва, са синьо, черно и зелено.  

 

 

Червено

аксесоари в червено

1. Ефектен дамски шал в червено; 2. Червен шал с ресни ; 3. Дамска шапка Beanie - червена; 4. Сгъваем чадър Mini MAX - бордо; 5. Дамски памучен шал с пискюли - червен;


Червеният цвят вълнува душата на Овните и увеличава тяхната страст, енергия и инициативност. Този цвят подкрепя активната природа на Овена и желанието му за живот. Червеното изисква внимание, а Овните са знак, който не обича да бъде игнориран. С колкото повече червени акценти се оградят овните, толкова повече ще подсилят своите вродени сили и качества.
 

Червеното е много силен цвят. То се забелязва отдалече и затова се използва за оцветяване на табели и надписи, сигнализиращи опасност. То е топъл цвят, който предизвиква силни асоциации за страст, похот, енергия, кръв и война. Червеният цвят е често срещан във флаговете на много държави, като символ на гордост  сила.
 

Това е спортен цвят, който много производители на автомобили избират за колите, изложени в техните шоурумове, защото червеното е енергизиращо, провокира емоции и подтиква към действие. Червеният цвят символизира новаторски дух и лидерски качества, промотира амбиция и отдаденост.  
 

Червеното демонстрира сила и постоянсво. То може да подобри самоувереността на хората, които са по-срамежливи или безволеви. Червеното често се използва за символизиране на любовта по време на Свети Валентин, но всъщност то е по-скоро свързано със сексуалността и сексуалното желание, отколкото с любовта. Любовта е по-правилно да се изразява чрез розовия цвят. В негативен смисъл червеното обаче символизира гняв и агресия, война и разрушение.
 

Да сте заобиколени от прекалено много червено може да ви направи раздразнителни, хиперактивни, разтревожени и дори гневни. Затова този цвят рядко се използва за големи акценти в интериора или например за боядисване на стени. Най-добрият начин да се възползвате от положителните ефекти на червеното и да избегнете негативните, е да заложите на по-дребни червени акценти в дома и гардероба си. Например вместо да се облечете отгоре до долу в червено, по-добре изберете шал, чадър или бижу в такъв цвят.

колие и обеци в червено

Комплект колие и обеци "Сияние" с червени австрийски кристали


 

В източните култури, например в Китай, червеният цвят е символ на добър късмет. А в Древен Китай по традиция булчинските рокли са били червени, вместо бели. В Индийската култура червения цвят символизира непорочност и също често е използван в техните традиционни сватбени дрехи.
 

Червеното е богат цвят с дори още по-богата история. Употребата на червен пигмент може да бъде проследена чак до Древен Египет. От тогава до ден днешен червеното е изключително често използван цвят – от древногръцките стенописи, през Византийските дрехи (където символизирало висок социален статус и благополучие), та чак до различни художествени течения от Ренесанса до модерното изкуство.
 

В сферата на брандирането и маркетинга червеният цвят може да внушава цял спектър от различни усещания и емоции, в зависимост от нюанса и наситеността си. Например тъмночервеното символизира лукс и професионализъм. Ярко червеното внушава въодушевление, скорост, енергия и ефективност. По-студеното и тъмно бургундско червено  е по-елегантно и сериозно, а керемидено червеното с кафеникав оттенък навява асоциации за смелост и сила.
 

Червеното също така стимулира апетита и засилва глада, затова често се използва в дизайна на опаковките на хранителните продукти, както и в брандирането на комании като Макдоналдс, Coca-Cola и др.
 

Червеният цвят стимулира страстта и тъй като Овните са огнен знак червеното се съчетава перфектно с тяхната душевност. Затова астролозите препоръчват на Овните да залагат на червени акценти в облеклото и в интериора си. Например червено червило, червен шал, чанта или обувки. Носете червено в моментите, когато искате да се почувствате по-силни и уверени – например по време на интервюта. Но все пак не прекалявайте с него, за да не заприличате на ходещ светофар и да не вдъхнете на хората усещане за неспокойство и паника.
 

В интериора на дома си заложете на червени завеси или картина с преобладаващи червени нюанси. А в спалнята не е зле да заложите и на червено бельо.

червен сатенен халат

Червен сатенен халат D'Karen
 

Светло червеното символизира радост, сексуалност, страст, чувствителност и любов.
 

Тъмно червеното се асоциира с енергия, силна воля, лидерство, кураж, копнеж.  

 

 


Оранжево

аксесоари в оранжево

1. Лек дамски шал - оранжев; 2. Дамско колие с оранжев кристал "Карлита"; 3. Семпъл дамски шал с ресни - оранжев; 4. Дамска шапка от ангорска прежда - оранжева; 5. Обеци "Флори"; 6. Висящи обеци "Карлита" - цвят праскова; 7. Луксозен сгъваем чадър VOGUE;


Оранжевият цвят е комбинация от червено и жълто. Той е ярък и топъл - символизира огън, слънце, забавление , топлина и тропическа екзотика. Оранжевото се счита за светъл и забавен цвят, разпалващ апетита. Също така увеличава притока на кислород към мозъка и стимулира умствената дейност. Този цвят е много добре възприеман от младите хора. Това е цвета на цитрусовите плодове и като такъв се възприема за символ на здравословната храна. Графичните дизайнери често използват оранжевия цвят когато искат да илюстрират нещо тропическо, весело или насочено към младата аудитория.
 

По-тъмните, богати нюанси на оранжевото често се асоциират с есента. Оранжевият цвят излъчва топлина и радост. Той е свързан с интуицията, за разлика от червеното, което подтиква към физическа реакция. Оранжевият цвят носи сила в трудни моменти, помага за преодоляването на разочарования, отчаяние и тъга.
 

В цветната психология оранжевото е оптимистично и вдъхновяващо – то повдига духа ни, носи спонтанност и позитивен поглед върху живота. Този цвят е отличен избор по време на тежки икономически периоди, защото ни държи мотивирани и ни помага да гледаме от позитивната страна на нещата. Оранжевото подтиква към приключения, поемане на рискове, физическа увереност, състезателен дух и независимост.

дамски халат за баня - оранжев

Дамски хавлиен халат за баня - оранжев


 

Оранжевият цвят се свързва със социална комуникация и подтиква към разговори. Той е топъл и приветстващ, и е едновременно физически и умствено стимулиращ. Кара хората едновременно да мислят и да говорят. Оранжевото отваря апетита, затова ако посрещате гости, то е добър избор за цветна аранжировка на масата. Оранжевото ще стимулира гостите ви да си хапнат добре и да комуникират активно помежду си. Много ресторанти използват пастелни нюанси на оранжевото или по-тъмни негови версии в интериора си. За разлика от ярко червеното, тези нюанси са по-нежни и не толкова агресивни, но пак увеличават апетита и подтикват към социално взаимодействие, като карат гостите да се наслаждават на компанията си и да хапват и пийват повече. Ето защо оранжевото не е никак подходящ избор за декорация на кухнята за хора, които се опитват да отслабнат и да хапват по-малко.

Оранжевото стимулира новите идеи и освобождава тялото ни от духовните ограничения, което ни дава свободата да бъдем себе си. В същото време оранжевия цвят повишава себеуважението и уважението към околните. Младите хора откликват изключително добре на оранжевата палитра, защото излъчва младежка импулсивност – тя съчетава топлината на червеното и оптимизма на жълтото.

В исторически аспект оранжевият цвят е бил често използван в Древен Египет, освен това е бил силно застъпен в палитрите на множество художници от средновековието. Оранжевият пигмент, който ползвали тогава, бил получен от високо токсичен минерал, наречен орпимент, който съдържал следи и от арсеник.
През късните години на 15-ти век наричали оранжевия цвят просто жълто-червено, докато не открили портокаловите дръвчета (на английски “orange trees”). Тогава оранжевото най-сетне получило свое собствено име.

 

През 18-ти и 19-ти век този цвят става символ на Импресионизма, благодарение на художници като Реноар, Сезан и Ван Гог.
Оранжевото е хармония, красота, изкуство, креативност. В някои култури то символизира отказ от материалното и злободневното – пример за това са оранжевите роби на будистките монаси.

Този прекрасен цвят има различни тонове и нюанси, които се тълкуват по различен начин. Например светлите пастелни оттенъци се считат за нежни и приветливи, а по-ярките и интензивни оранжеви нюанси се смятат за енергизиращи и окуражаващи. Кехлибарено оранжевото носи гордост и самоутвърждаване, а кафеникаво-оранжевото символизира амбиция, приключенски дух и отключване на нови възможности.
 

Оранжевото се съчетава добре с доста други цветове. Особено интересно стои в комбинация с тъмно синьо и виолетово.

 


Ако искате да разгледате и отаналите статии от тази поредица, можете да го направите тук:

 

•    Най-подходящият цвят според зодията: КОЗИРОГ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВОДОЛЕЙ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РИБИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ТЕЛЕЦ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: БЛИЗНАЦИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РАК;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ЛЪВ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ДЕВА;

Vanilla.bg Публикувано от Vanilla.bg

Свързани статии

Най-подходящият цвят според зодията - Телец

Днес е изключително голямо удоволствие за нас да ви разкажем за една от най-стабилните и уверени в себе си зодии – Телец. Също така ще ви споделим кой е цвета, който според астролозите най-добре се съчетава с темперамента и личностни качества на Телците и им носи късмет и просперитет. heart

Ако ви е любопитно това четиво, не пропускайте да разгледате и останалите части от поредицата ни, посветени на другите знаци от зодиака. В края на тази статия ще откриете линкове към тях. А ако си харесате някой от продуктите, които са показани на картинките, не забравяйте, че можете да ги закупите от нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН. А сега без повече излишни приказки пристъпваме към същината на темата:

                                  

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
35 от най-любопитните факти за сериала Game Of Thrones

Сериалът Game Of Thrones се превърна в безспорен филмов феномен и спечели милиони фенове по света. В момента тече излъчването на последния му сезон и всички тръпнем в очакване да разберем какъв ще е краят на епичната сага. А докато това се случи сме ви подготвили 35 от най-интересните и любопитни факти, свързани със сериала и актьорите участващи в него:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Близнаци

Днес ще ви разкажем за едни от най-интелигентните и силно адаптивни представители на зодиака – Близнаците. Вижте нашата статия, за да разберете кои са техните любопитни качества и кой според астролозите е най-подходящият цвят за представителите на тази зодия.

Не пропускайте да прочетете и останалите статии от поредицата „Най-подходящият цвят според зодията”, посветени и на останалите представителители на зодиака. Линкове към всяка от тях ще намерите в края на статията.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Лъв

Най-сетне дойде време и за „кралете” на Зодиака – гордите и величествени Лъвове. Днес ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и какво означава всеки от тях. Ще ви дадем и нашите предложения за бижута и аксесоари, които биха били подходящи за подарък на всяка истинска лъвица.

Напомняме ви, че в блога на Vanilla.bg всеки месец публикуваме статия за съответната зодия, като линкове към всички тях ще намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Дева

Днес ще ви разкажем за сериозните и аналитични представители на зодия Дева. Ще видим кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях – какво символзират и как най-удачно Девите да ги използват в ежедневието си, за да подсилят вродените си черти и таланти.  Но първо нека научим малко повече за техните личностни качества, както и за най-характерните символи на този зодиакален знак:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Везни

Този месец сме се посветили на чаровните и женствени представители на зодия Везни. Ще Ви разкажем за най-специфичните страни от характера им и ще Ви покажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ако търсите подарък за приятелка, родена под знака на Везните, разгледайте нашата статия, защото тя със сигурност ще Ви даде полезни предложения.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Скорпион

Дойде месецът на една от най-мистериозните и интригуващи зодии - фаталните Скорпиони. Днес ще Ви разкажем кои са техните най-интересни качества и кои според астролозите са цветовете, които им помагат най-добре да разгърнат пълния си потенциал. Ако търсите подарък за приятелка, родена под този знак, или пък Вие самите сте обаятелен Скорпион, в нашата статия ще намерите полезна информация, както и прекрасни предложения за аксесоари и подаръци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Стрелец


Диви и непредвидими - Стрелците са авантюристите на зодиака. Те лесно сменят градове и държави, адаптират се отлично към всяка нова ситуация и обожават предизвикателствата. Днес ще ви разкажем за техните най-характерни черти, както и кой според астролозите е най-подходящия цвят за тях. Ако ви предстои да избирате подарък за някоя представителка на зодия Стрелец - ние имаме страхотни предложения! А в края на страницата ще откриете и линкове към статиите за другите зодиакални знаци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите

0 Коментари към "Най-подходящият цвят според зодията - Овен"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!

ЕВТИНА ДОСТАВКА

3.50 лв до адрес

Евтина доставка - само 3.50 лв до офис на куриер или до адрес, без значение от теглото на пратката.

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

×

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

0884 58 68 50

РАБОТНО ВРЕМЕ:

×

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник-Петък /09:00-17:00/

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 4.50 лв за цялата страна

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

×

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

ПОДБРАНИ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×