Най-подходящият цвят според зодията - Стрелец

Най-подходящият цвят според зодията - Стрелец

 


Диви и непредвидими, Стрелците са авантюристите на зодиака! Те лесно сменят градове и държави, адаптират се отлично към всяка нова ситуация и обожават предизвикателствата. Днес ще ви разкажем за техните най-характерни черти, както и кой според астролозите е най-подходящият цвят за тях. Ако ви предстои да избирате подарък за някоя представителка на зодия Стрелец - ние имаме страхотни предложения! А в края на страницата ще откриете и линкове към статиите за другите зодиакални знаци.

 


Стрелец (22 Ноември - 21 Декември)


Стрелците обичат свободата и имат безгранично желание да откриват нови хоризонти. Неслучайно ги наричат “пътешествениците на зодиака” - това важи за тях в буквален и в преносен смисъл. Те са неуморни в желанието си непрекъснато се променят и усъвършенстват.  Не понасят скучната рутина и не се плашат от нови предизвикателства, затова често сменят професии, длъжности, градове и държави. Те са перфектната компания за приключения, защото са спонтанни и много позитивно настроени.

Стрелците са носители на свободен дух, имат отворено съзнание и са амбициозни. Освен това умеят да жонглират с много задачи едновременно. Винаги имат поети поне по няколко различни проекта и още толкова хобита през свободното си време. За съжаление не винаги имат търпението да доведат всичко до край. За сметка на това пък умеят бързо да преодоляват неуспехите и да се насочват към нови, още по-амбициозни цели.

Стрелците винаги са на лов за най-интересните и най-добрите преживявания, които животът може да предложи. Те са бохеми, имат позитивен и общителен характер, което обикновено ги прави душата на компанията. Стрелците са огнени и диви и знаят, че единствените граници пред тях са тези, които те сами си поставят.

Представителите на тази зодия обикновено са много директни, не обичат да увъртат и са лесни за разгадаване. При тях няма никаква задна мисъл и споделят открито точно какво мислят. Понякога те са честни до глупост и не обичат да търсят пролуки и вратички, за да “надхитрят системата” и да заобиколят правилата. Умеят да понасят с достойнство загубите и затова препускат смело напред, пък да става каквото ще. Пред хората обичат да се показват като силни и непоклатими, но си имат и чувствителна страна, която рядко позволяват някой да види - обикновено гледат да я прикрият зад стена от хумор и самоирония. Имат изключително развито въображение и обичат да мечтаят.

Обикновено никога не е скучно когато имате Стрелец наблизо. Тяхното приятелско отношение и способността да говорят на доста интересни философски тематики ще ви държат ангажирани. Безгрижните и безпардонни стрелци са много директни и понякога не осъзнават, че така могат да обидят хората около себе си. Ако сте прекалено чувствителни и обидчиви, може би не е добра идея да сте в обкръжението на Стрелци, защото тяхното пиперливо чувство за хумор и ирония може да се окаже повече, отколкото сте способни да понесете. 

 

жена стрелец

 

Стрелците препускат през живота с бесен устрем към откриване на нови преживявания и усещания, но понякога не е зле да поспрат за малко и да се насладят пълноценно на това, което имат и на хората, които ги заобикалят.

Представителите на тази зодия се славят с качества като интелект, състрадание, състезателен дух, екстровертност и добри умения за комуникация. Затова често избират някоя от следните професии:
   ► Пътнически агенти или хотелиери - заради пословичната им страст към пътешествията, екзотиката и опознаването на чужди култури;

   ► Инструктори/треньори/наставници - защото обичат да се учат и да споделят знанията си. Дори и най-вълнуващата информация може да стане скучна, ако не бъде представена по правилния начин. Тук Стрелците влизат в свои води, защото те са отлични разказвачи, кипят от ентусиазъм и имат страхотно чувство за хумор.

   ► Преводачи - заради любовта им към пътуването и чуждия бит и култура, Стрелците са много подходящи за професионални преводачи. Те са доста възприемчиви и лесно учат чужди езици.

   ► Предприемачи - тъй като не обичат скуката и еднообразните задачи, Стрелците обикновено стават отлични предприемачи.

  ► Писатели, журналисти, блогъри - вроденото любопитство на Стрелците им помага в това да развият богата обща култура. Освен това приключенският им дух им осигурява доста интересни преживявания, така че те имат безкраен запас от истории и познания, за които да пишат.
 
Някои от по-известните личности, представители на зодия Стрелец са: Брад Пит, Бритни Спиърс, Джон Ленън, Ники Минаж, Майли Сайръс, Самюел Джаксън, Стивън Спилбърг, Уолт Дисни, Уди Алън, Марк Твен.

 

Планетата на зодия Стрелец

Веселите Стрелци са управлявани от Юпитер - най-голямата планета в слънчевата система. Това е планетата на вярата, позитивното мислене, растежа и възможностите.

В древноримската митология Юпитер е бил най-силният сред боговете, а неговото оръжие били гръмотевиците. Хората, родени под влиянието на това небесно тяло много приличат на него - те са справедливи, морални, състрадателни, идеалисти. Юпитер е и най-голямата планета в слънчевата система - голяма колкото мечтите на Стрелеца и жаждата му за покоряване на нови върхове.

 

Природният елемент на Стрелеца

Огън: Стрелците са под влиянието на огнената стихия и точно като неконтролируем горски пожар, те са склонни да тръгнат навсякъде, накъдето ги отвее вятъра, за да откриват нови приятели и преживявания. Те използват своята огнена енергия като гориво за безкрайните си приключения. Тя захранва и техния безкраен запас от оптимизъм и вдъхновение.

Неконтролируемата сила на огъня понякога може да бъде и много разрушителна - Стрелците не са лесна плячка за враговете си. Те обикновено редко влизат в конфликт, защото са доста позитивно настроени към околните, но ядосат ли се, гневът им може да бъде изпепеляващ.

 

Цветето на зодия Стрелец

Нарцис: Сигурно сте чували древногръцката легенда, разказваща за красивият момък Нарцис, който бил толкова запленен от собственото си отражение, че не спирал да го гледа всеки ден в реката. Това до известна степен важи и за Стрелците - те обикновено имат високо мнение за себе си, освен това са доста суетни към външния си вид.

 

нарцис

 

Символът на зодия Стрелец - кентавърът

Този зодиакален знак често е изобразяван под образа на кентавър. Това митично същество (наполовина човек и наполовина кон) символизира уникалното съчетание между поразяващ интелект и физическа сила, което стрелците обикновено притежават. Те имат независим дух и са пълни с енергия, препускат със завиден устрем към всяко ново приключение, а освен това обикновено са надарени с голям късмет.

Най-известният кентавър в древногръцката митология е Хирон, той е прочут с неговото постоянно търсене на истината и логиката. Хирон обаче бил постоянно разкъсван между човешкия си разум и животинската си природа. Това е много близко до характера на Стрелците - в своята същност те са учители, обичат да анализират и да усвояват нови умения и след това да ги споделят с околните. Но също така крият в себе си диво сърце и са своенравни и непредвидими като неопитомени коне. Кентавърът олицетворява по перфектен начин двойнствената природа на Стрелците - от една страна е дивото животно, което разчита само на инстинкта и обонянието си, а от другата е човекът, който се позовава на логиката и разума. Трудно може да се предвиди коя от двете крайности ще надвие в конкретна ситуация. Едно е сигурно - Стрелците са полярни личности и при тях средно положение няма.

 

кентавър

 

Камъкът на зодия Стрелец

Тюркоаз: Тюркоазът има способността да успокоява дивите Стрелци, помага им да се фокусират и да обмислят внимателно своите стратегически ходове. Той ги “приземява” и ги подтиква да са по-сериозни и последователни в действията си. Прояснява мислите и успокоява емоциите, освен това може да абсорбира негативните енергии.

 

тюркоаз

 

Глифът на зодия Стрелец

Глифът на тази зодия изобразява стрела. Жаден за нови преживявания, Стрелецът винаги се прицелва към възможно най-далечната и трудна мишена и стреля към нея с прецизност и завиден устрем. Неговият фокус винаги е насочен към научаване на нови знания и усвояване на нови умения. Няма нищо по-целеустремено от Стрелец, който е набелязал следващата си мишена.

Стрелата също така е символ на тяхната директност. Понякога откровените им думи имат силата да пробождат като остриета. Някои от представителите на тази зодия, особено в по-млада възраст, имат навика да са доста безцеремонни.

 

стрелец глиф

 

Най-подходящият цвят за зодия Стрелец

Според астролозите богатото и мистично лилаво е най-подходящо за Стрелците. Това е цветът на изобилието, той увеличава още повече вродения им късмет, както и тяхното желание да разширят хоризонта си. Лилавият цвят също така е и асоцииран с духовността и просветлението. Той усилва философските размисли на Стрелците и техния вечен поход към нови знания. За приключенци като тях е изключително важно да имат отворено съзнание, а лилавият цвят спомага за това.

лилав шал

 

Лилав шал с ресни

Лилавото съчетава в себе си спокойствието и стабилността на синьото и огнената енергия на червеното. Пурпурният цвят често се асоциира с кралско потекло, лукс, аристократизъм, сила и амбиция. То също така символизира креативност и екстравагантност, мъдрост, величие, мистерия, независимост и магия.

Лилавият цвят сравнително рядко се среща в природата и в резултат на това в древните цивилизации се е смятал за божествено проявление. Той повдига духа, успокоява ума и нервите, отваря очите за духовната страна на нещата, повишава чувствителността и засилва въображението и креативността.

 

Колие и обеци в лилаво

Комплект колие и обеци "Елза Аметист"

Лилавото помага на човек да се настрои в синхрон с вселената. Светло лавандуловото олицетворява женската енергия и деликатност, засилва романтичните и носталгични чувства. То е нежен и деликатен цвят, който обикновено се носи от елегантни и заможни дами. То е нещо като по-зрялата и сериозна версия на розовото.

лилав чадър

 

Луксозен ветроустойчив чадър VOGUE - Terrassa

 

Тъй като лилавото е съчетание от един много топъл с един много студен цвят, то носи в себе си двойнствена природа, също като Стрелците. От една страна може да разпали въображението и креативността, от друга може да внушава спокойствие. 

В исторически план пурпурният цвят се е смятал за “кралски” - кралете и кралиците носели лилави наметала. Тъй като той не се среща често в природата, било изключително трудно и скъпо да се направят пурпурни багрила, които да оцветяват дрехите в този нюанс, затова той бил по възможностите само на богатите аристократи.

лилав халат

Луксозен двулицев дамски халат в лилаво


 

Не пропускайте да прочетете и предходните статии от тази поредица:

•    Най-подходящият цвят според зодията: КОЗИРОГ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВОДОЛЕЙ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РИБИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ОВЕН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ТЕЛЕЦ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: БЛИЗНАЦИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РАК;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ЛЪВ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ДЕВА;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВЕЗНИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: СКОРПИОН;

Ако искате да не пропускате нови и интересни статии, както и информация за всички активни промоции и отстъпки: абонирайте за e-mail бюлетина на Vanilla.bg като КЛИКНЕТЕ ТУК!

Vanilla.bg Публикувано от Vanilla.bg

Свързани статии

Най-подходящият цвят според зодията - Козирог

Днес поставяме началото на една нова рубрика в блога ни, която ще е посветена на различните зодии, но погледнати през малко по-интересна и любопитна призма. Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за всяка една зодия според астролозите и ще ви дадем предложения за различни аксесоари в тези цветове.

Стартираме със зодия Козирог, тъй като в момента сме в техния период. На пръв поглед цветовете на тази зодия може да ви се сторят скучни, но не бързайте да си вадите заключения преди да прочетете символиката, която стои зад тях. И не на последно място – те са класически, елегантни и непреходни. Но първо нека ви споделим няколко любопитни факта за зодия Козирог.

1 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Водолей

Поредната статия от нашата рубрика „Най-подходящият цвят според зодията” е посветена на една изключително интересна и впечатляващо креативна зодия: Водолей.  Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за нея според астролозите и ще ви дадем нагледни примери с АКСЕСОАРИ в тези цветове.
Ако искате да разгледате предишната ни статия от тази поредица, отнасяща се за зодия Козирог, можете да я прочетете като кликнете ТУК.
А сега, нека да се концентрираме върху Водолея и да разгледаме по-любопитните черти от неговия характер.

4 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Риби

Днес в поредицата „Най-подходящия цвят според зодията” ще си говорим за Рибите. Ще ви разкажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и ще ви дадем нагледни примери за подходящи аксесоари в тези цветове.

Мечтателните и чувствителни Риби са силно привлечени от всичко мистично. Те са емоционални и изпълнени с толкова много състрадание и съпричастност, че често поставят нуждите на околните пред своите собствени. Този зодиакален знак е управляван от планетата Нептун. Рибите са интуитивни и креативни по природа. С душа, дълбока и обширна като океан, те обичат често да се пренасят в своя собствен свят, където въображението им може да се рее свободно. За съжаление понякога им е трудно да разграничат ясно реалността от фантазиите и тяхната склонност да бягат от трудностите на тривиалното ежедневие може да доведе до развитие на зависимости към опиати, алкохол или други вредни навици.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Овен

 

Дойде време за поредната статия от нашата серия „Най-подходящият цвят според зодията” и този месец тя е посветена на силните и енергични представители на зодия Овен. Вижте кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ще ви разкажем за свойствата и символиката на всеки един от тях и ще ви покажем актуалните ни предложения за красиви дамски бижута и аксесоари в тези цветове.


 

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Телец

Днес е изключително голямо удоволствие за нас да ви разкажем за една от най-стабилните и уверени в себе си зодии – Телец. Също така ще ви споделим кой е цвета, който според астролозите най-добре се съчетава с темперамента и личностни качества на Телците и им носи късмет и просперитет. heart

Ако ви е любопитно това четиво, не пропускайте да разгледате и останалите части от поредицата ни, посветени на другите знаци от зодиака. В края на тази статия ще откриете линкове към тях. А ако си харесате някой от продуктите, които са показани на картинките, не забравяйте, че можете да ги закупите от нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН. А сега без повече излишни приказки пристъпваме към същината на темата:

                                  

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Близнаци

Днес ще ви разкажем за едни от най-интелигентните и силно адаптивни представители на зодиака – Близнаците. Вижте нашата статия, за да разберете кои са техните любопитни качества и кой според астролозите е най-подходящият цвят за представителите на тази зодия.

Не пропускайте да прочетете и останалите статии от поредицата „Най-подходящият цвят според зодията”, посветени и на останалите представителители на зодиака. Линкове към всяка от тях ще намерите в края на статията.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Рак

Дойде време и за седмия зодиакален знак от нашата поредица „Най-подходящият цвят според зодията”.  Този месец тя е посветена на загадъчните и чувствителни представители на зодия Рак. В тази статия ще разберете кои са техните интересни качества и кои са най-подходящите за тях цветове според астролозите. Линкове към останалите части от поредицата намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Лъв

Най-сетне дойде време и за „кралете” на Зодиака – гордите и величествени Лъвове. Днес ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и какво означава всеки от тях. Ще ви дадем и нашите предложения за бижута и аксесоари, които биха били подходящи за подарък на всяка истинска лъвица.

Напомняме ви, че в блога на Vanilla.bg всеки месец публикуваме статия за съответната зодия, като линкове към всички тях ще намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Дева

Днес ще ви разкажем за сериозните и аналитични представители на зодия Дева. Ще видим кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях – какво символзират и как най-удачно Девите да ги използват в ежедневието си, за да подсилят вродените си черти и таланти.  Но първо нека научим малко повече за техните личностни качества, както и за най-характерните символи на този зодиакален знак:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Везни

Този месец сме се посветили на чаровните и женствени представители на зодия Везни. Ще Ви разкажем за най-специфичните страни от характера им и ще Ви покажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ако търсите подарък за приятелка, родена под знака на Везните, разгледайте нашата статия, защото тя със сигурност ще Ви даде полезни предложения.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Скорпион

Дойде месецът на една от най-мистериозните и интригуващи зодии - фаталните Скорпиони. Днес ще Ви разкажем кои са техните най-интересни качества и кои според астролозите са цветовете, които им помагат най-добре да разгърнат пълния си потенциал. Ако търсите подарък за приятелка, родена под този знак, или пък Вие самите сте обаятелен Скорпион, в нашата статия ще намерите полезна информация, както и прекрасни предложения за аксесоари и подаръци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите

0 Коментари към "Най-подходящият цвят според зодията - Стрелец"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

Евтина доставка - максимум 5.50 лв до офис на куриер или до адрес, без значение от теглото на пратката.

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

×

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

0884 58 68 50

РАБОТНО ВРЕМЕ:

×

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник-Петък /09:00-17:00/

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

×

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

ПОДБРАНИ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×