Най-подходящият цвят според зодията - Скорпион

Най-подходящият цвят според зодията - Скорпион

 

 

Дойде месецът на една от най-мистериозните и интригуващи зодии - фаталните Скорпиони. Днес ще Ви разкажем кои са техните най-интересни качества и кои според астролозите са цветовете, които им помагат най-добре да разгърнат пълния си потенциал. Ако търсите подарък за приятелка, родена под този знак, или пък Вие самите сте обаятелен Скорпион, в нашата статия ще намерите полезна информация, както и прекрасни предложения за аксесоари и подаръци. А в дъното на страницата ще намерите линкове към статиите и за останалите зодии.

 

 

Зодия Скорпион (23 Октомври - 21 Ноември)

Скорпионите са много силни и страстни натури. Тяхната издръжливост и воля са огромни. В същото време обаче те са адски чувствителни и доста емоционални. Когато са вдъхновени, те са способни да надминат очакванията на околните във всяко едно отношение. Ако се разровите в историята ще установите, че голяма част от най-гениалните умове на човечеството са родени именно под този зодиакален знак.

Скорпионите рядко споделят пред непознати онова, което наистина си мислят и обикновено изглеждат доста потайни. Някои хора дори вярват, че те имат пророчески дарби - вероятно благодарение на тяхната наблюдателност и прозорливост. Скорпионите са силно магнетични хора и имат дарбата лесно да убеждават околните, понякога дори могат да са прекалено манипулативни. Имат изключително силна воля и никога не позволяват на трудностите да ги разколебаят.

Скорпионите са доста умни, интуитивни и не се страхуват от работа. Самият факт, че са се справили добре със задълженията си и че имат безупречна репутация е достатъчен, за да ги мотивира. Те имат вродено любопитство, обичат да разкриват тайни и притежават силно развита логическа мисъл. Ето защо те често избират професии като журналист или детектив. Освен това чудесно биха се справили и с работа под прикритие, добри са в проучванията и няма да се откажат, докато не съберат всички факти и доказателства. Друга много подходяща за тях професия е тази на психолог, терапевт или психиатър.

Скорпионите са потайни хора, когато става въпрос за личния им живот, но освен това умеят много добре да пазят и чуждите тайни. Обичат да анализират, умеят да долавят емоции и са много интелигентни. Дълбините на човешката психика винаги са предизвиквали интерес у тях.

Някои от по-известните личности със зодия Скорпион са Леонардо ДиКаприо, Пабло Пикасо, Грейс Кели, Джулия Робъртс, Уинона Райдър, Мег Райън, Бьорк и Хоакин Финикс.

жена скорпион

 

Планетата на зодия Скорпион

Този астрологичен знак е управляван от Плутон, който всъщност вече не се счита от учените за истинска планета. Според римската митология Плутон е богът на подземния свят. Това е планетата на тайните, подсъзнанието, трансформацията и  прераждането. Скорпионите са много прозорливи и могат да Ви прочетат като отворена книга. Те са отлични познавачи на човешката душевност и умеят да изкарат на яве всички тайни мисли и желания на околните. Освен това те са отлични и в себепознанието. Способността им да разбират и управляват толкова добре своето подсъзнание ги прави един от най-силните зодиакални знаци. Плутон дарява Скорпионите с харизма, мистичен чар, търпение, любознателност, гъвкавост и умението да пазят тайни.

 

Природният елемент на Скорпиона

Вода: Представителите на тази зодия са свързани с енергията на водата, която обикновено символизира лекуване, изцеление, регенерация, емоция, сънища, интуиция и др. Скорпионите имат почти свръхестествено знание за това кое кара света да се върти. Те познават отблизо движещите механизми и на живота и на смъртта, което ги прави отлични лечители.

Водата заема формата на съда, в който се намира и винаги поема по пътя на най-малкото съпротивление. Скорпионите имат склонността да се държат по същия начин. Понякога могат да бъдат същински хамелеони - лесно се вписват във всякаква обстановка.

 

Цветето на зодия Скорпион

хризантема

Хризантема: Това прекрасно растение вирее без проблем и при по-студени температури. Скорпионите също оцеляват навсякъде. Хризантемата разцъфва постепенно - разтваря своите нежни листенца ред по ред. Същото важи и за Скорпионите - душевността им е многопластова. Точно когато разкриете някоя интересна черта от характера им, пред вас се разкрива нова, а след това още една и още една. Те винаги са пълни с изненади.

 

Символът на тази зодия - скорпионът

 

скорпион

Скорпионите обикновено са единаци. Те предпочитат своята собствена компания пред тази на останалите и не се плашат от самотата. Също като насекомото скорпион, те могат лесно да се сливат с околната среда, за да се предпазят от хищници. Истинските скорпиони имат външен екзоскелет - още една предпазна мярка за защита. И ако и това не помогне, влиза в употреба отровното им жило! Ако един Скорпион иска да е сам, по-добре го оставете на мира, за да не усетите болезненото му ужилване. Освен това те имат цял арсенал от механизми за самозащита - вземете го под внимание преди да решите да предизвикате гнева на някой от тях.

 

Камъкът на зодия Скорпион

оникс

Оникс: Мощен камък, който е символ на самодисциплина, визия и запазване на енергията. Астролозите препоръчват на Скорпионите да носят бижута от оникс в моментите, когато искат да балансират своите емоции и да заложат повече на мисли и действия. Това е камък, който подтиква към самодисциплина, стабилност и ясен фокус, а представителите на зодия Скорпион често имат нужда от това.
Ониксът също така е доста силно абсорбиращ. При контактите си с хората, Скорпионите често поглъщат в себе си негативната им енергия, а това никак не е здравословно за тях. Ониксът има силата да я абсорбира и да освободи приносителя си от това тегло.

 

Най-подходящият цвят за зодия Скорпион

Според астролозите всяка зодия си има т. нар. “power color”, който най-добре пасва на тяхната емоционалност и характер. За мистичните скорпиони, този цвят е черното. Страстната им натура също така се подчертава и подсилва от винено червените оттенъци.

 

Черно

Черният цвят помага на Скорпионите да подчертаят своето силно присъствие и подсилва тяхната мистериозна природа. То е успешен начин да прикрият колко всъщност дълбока е душата им и да се предпазят от завист и лоши очи. На него често му се придава негативно значение. Но освен това черното символизира елегантност, класа и благосъстояние. Някои от най-прочутите шедьоври на световно известните дизайнери са именно в черен цвят. Например малката черна рокля на Коко Шанел, класическата ѝ черна чанта и т.н. По време на своята дълга кариера дизайнерът Карл Лагерфелд също беше издигнал този цвят в култ. Официалните мъжки смокинги и костюми отново по традиция са именно черни. А този цвят, в комбинация с други, може да изглежда по хиляда различни начина и да внушава поне още толкова различни асоциации.

черен шал с пискюли

Черен шал с пискюли

Черното добавя контраст и кара останалите цветове да изпъкват още повече. Това е цветът на тайните, мистериите и непознатото. Той създава усещане за мистика. В цветната психология се счита, че черното осигурява защита срещу емоционален стрес - създава бариера между Вас и околния свят. Осигурява комфорт и прикрива уязвимостта, несигурността и липсата на самочувствие. Черното скрива неща, докато бялото ги подчертава и ги вади на показ. Всички сме ползвали черния цвят в различни етапи от живота си, по един или друг начин, за да се скрием от  света около нас. Някои го използват, за да прикрият излишните килограми, други - за да прикриват емоции, страх или несигурност.

Черното се счита за цвета на властта и контрола. То излъчва сила и авторитет, дори понякога може да притесни околните, ако те не се чувстват достатъчно уверени в себе си.  Този цвят символизира самоконтрол и дисциплина, независимост и силна воля.

обеци с формата на луна

Обеци с формата на луна - изработени от черна медицинска стомана

 

Черното може също да се използва за абсорбиране на на негативната енергия. Някои хора дори вярват, че е хубаво да се носят черни дрехи по време на пътуване или просто в моментите, когато сте извън зоната си на комфорт.  Хората, които харесват черния цвят са сериозни и възвишени. Богатите и ориентирани към успеха хора често избират черното, защото то създава чувство за елегантност и самоувереност. Любителите на черния цвят са силни и не могат лесно да бъдат манипулирани. Те обичат елегантността и ценят класиката.

Черното може да е и секси. Този цвят често се асоциира със съблазън и сексапил. Дантеленото черно бельо създава тайнственост и интрига. Малката черна рокля е едно от верните оръжия на всяка съблазнителна дама. Като цяло черното облекло символизира това, че се отдаваш на някого. Не непременно в плътския смисъл на думата - например черното облекло на свещениците и монахините символизира това, че са отдадени на Бога.

Този цвят символизира края, но краят винаги е последван от ново начало. През по-голямата част от човешката история черното често е било свързвано със злото, скръбта, тъгата, най-вече заради асоциацията му с тъмнината и нощта. В Древен Египет обаче, този цвят е имал по-скоро позитивен смисъл и се е смятал за цвета на защитата и плодовитостта. През различните епохи от развитието на човечеството, черният цвят е бил асоцииран с най-разнообразни неща, но в съвременния свят и най-вече в модната индустрия и графичния дизайн, то е символ на елегантност и минимализъм.

черна чанта

Черна дамска чанта - Anna Grace

 

Също като бялото, черното е ахроматично - няма оттенъци. това са и едни от най-старите цветове, използвани в изкуството. Черните пигменти, създадени от хората по време на Палеолита съдържали въглени, изгорени кости и различни натрошени минерали.

В света на маркетинга и брандирането черното е често използван цвят. Много фирми избират именно лого в такива багри. То може да внушава  власт, елитарност и сила. Доста от най-популярните спортни марки имат именно черно-бели, а не цветни лога, например Adidas, Nike, Puma и др.

Черното също се използва за внушаване на елегантност, лукс и класа. Затова голяма част от световните модни и козметични брандове също го ползват в логото си - например Schwarzkopf, Chanel, ZARA и др. Този цвят се счита за непреходен и никога не излиза от мода.

 

Тъмно червено

Наситено червеният цвят бордо също доста добре пасва на душевността на Скорпионите. Той е много съблазнителен и подчертава тяхната обаятелност и притегателна сила. Този цвят е сходен по внушение с класическото червено, но е негова по-изискана и елегантна версия. Той често се асоциира с висшата класа и аристокрацията. Неслучайно скъпите диаманти или изисканите златни бижута се излагат в магазините върху дисплеи от тъмно червено кадифе, което още повече подчертава красотата им. Тоз цвят символизира амбиция, благосъстояние и власт. .Носете тъмночервено когато искате да изглеждате богати - не само на пари, но и на ум, характер, влияние и т.н. Този цвят също така загатва и неконвенционално мислене, желание на бъдеш уникален и да изразиш себе си без да те вълнува мнението на околните, а това са все качества, присъщи на Скорпионите.

чадър в цвят бордо

Голям чадър в цвят бордо

Хората, чиито любим цвят е тъмно червеното, са индивидуалисти, амбициозни и обичат лукса. В повечето случаи са интроверти и понякога са малко резервирани към непознатите.

 

шал в цвят бордо

Дамски шал с ресни - цвят бордо

 

Ако все още се колебаете какъв подарък да изберете за представителките на зодия Скорпион, разгледайте нашите колиета със символите на зодиите. Изработени са от медицинска стомана и изглеждат страхотно! Има ги налични и в златист цвят.

колие със символа на зодия Скорпион

Колие със символа на зодия скорпион


Не пропускайте да прочетете и предходните статии от тази поредица:

•    Най-подходящият цвят според зодията: КОЗИРОГ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВОДОЛЕЙ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РИБИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ОВЕН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ТЕЛЕЦ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: БЛИЗНАЦИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РАК;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ЛЪВ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ДЕВА;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВЕЗНИ;

Ако искате да не пропускате нови и интересни статии, както и информация за всички активни промоции и отстъпки: абонирайте за e-mail бюлетина на Vanilla.bg като КЛИКНЕТЕ ТУК!
 

 

 

Vanilla.bg Публикувано от Vanilla.bg

Свързани статии

Най-подходящият цвят според зодията - Козирог

Днес поставяме началото на една нова рубрика в блога ни, която ще е посветена на различните зодии, но погледнати през малко по-интересна и любопитна призма. Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за всяка една зодия според астролозите и ще ви дадем предложения за различни аксесоари в тези цветове.

Стартираме със зодия Козирог, тъй като в момента сме в техния период. На пръв поглед цветовете на тази зодия може да ви се сторят скучни, но не бързайте да си вадите заключения преди да прочетете символиката, която стои зад тях. И не на последно място – те са класически, елегантни и непреходни. Но първо нека ви споделим няколко любопитни факта за зодия Козирог.

1 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Водолей

Поредната статия от нашата рубрика „Най-подходящият цвят според зодията” е посветена на една изключително интересна и впечатляващо креативна зодия: Водолей.  Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за нея според астролозите и ще ви дадем нагледни примери с АКСЕСОАРИ в тези цветове.
Ако искате да разгледате предишната ни статия от тази поредица, отнасяща се за зодия Козирог, можете да я прочетете като кликнете ТУК.
А сега, нека да се концентрираме върху Водолея и да разгледаме по-любопитните черти от неговия характер.

4 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Риби

Днес в поредицата „Най-подходящия цвят според зодията” ще си говорим за Рибите. Ще ви разкажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и ще ви дадем нагледни примери за подходящи аксесоари в тези цветове.

Мечтателните и чувствителни Риби са силно привлечени от всичко мистично. Те са емоционални и изпълнени с толкова много състрадание и съпричастност, че често поставят нуждите на околните пред своите собствени. Този зодиакален знак е управляван от планетата Нептун. Рибите са интуитивни и креативни по природа. С душа, дълбока и обширна като океан, те обичат често да се пренасят в своя собствен свят, където въображението им може да се рее свободно. За съжаление понякога им е трудно да разграничат ясно реалността от фантазиите и тяхната склонност да бягат от трудностите на тривиалното ежедневие може да доведе до развитие на зависимости към опиати, алкохол или други вредни навици.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Овен

 

Дойде време за поредната статия от нашата серия „Най-подходящият цвят според зодията” и този месец тя е посветена на силните и енергични представители на зодия Овен. Вижте кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ще ви разкажем за свойствата и символиката на всеки един от тях и ще ви покажем актуалните ни предложения за красиви дамски бижута и аксесоари в тези цветове.


 

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Близнаци

Днес ще ви разкажем за едни от най-интелигентните и силно адаптивни представители на зодиака – Близнаците. Вижте нашата статия, за да разберете кои са техните любопитни качества и кой според астролозите е най-подходящият цвят за представителите на тази зодия.

Не пропускайте да прочетете и останалите статии от поредицата „Най-подходящият цвят според зодията”, посветени и на останалите представителители на зодиака. Линкове към всяка от тях ще намерите в края на статията.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Рак

Дойде време и за седмия зодиакален знак от нашата поредица „Най-подходящият цвят според зодията”.  Този месец тя е посветена на загадъчните и чувствителни представители на зодия Рак. В тази статия ще разберете кои са техните интересни качества и кои са най-подходящите за тях цветове според астролозите. Линкове към останалите части от поредицата намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Лъв

Най-сетне дойде време и за „кралете” на Зодиака – гордите и величествени Лъвове. Днес ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и какво означава всеки от тях. Ще ви дадем и нашите предложения за бижута и аксесоари, които биха били подходящи за подарък на всяка истинска лъвица.

Напомняме ви, че в блога на Vanilla.bg всеки месец публикуваме статия за съответната зодия, като линкове към всички тях ще намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Дева

Днес ще ви разкажем за сериозните и аналитични представители на зодия Дева. Ще видим кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях – какво символзират и как най-удачно Девите да ги използват в ежедневието си, за да подсилят вродените си черти и таланти.  Но първо нека научим малко повече за техните личностни качества, както и за най-характерните символи на този зодиакален знак:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Стрелец


Диви и непредвидими - Стрелците са авантюристите на зодиака. Те лесно сменят градове и държави, адаптират се отлично към всяка нова ситуация и обожават предизвикателствата. Днес ще ви разкажем за техните най-характерни черти, както и кой според астролозите е най-подходящия цвят за тях. Ако ви предстои да избирате подарък за някоя представителка на зодия Стрелец - ние имаме страхотни предложения! А в края на страницата ще откриете и линкове към статиите за другите зодиакални знаци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите

0 Коментари към "Най-подходящият цвят според зодията - Скорпион"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

Евтина доставка - максимум 5.50 лв до офис на куриер или до адрес, без значение от теглото на пратката.

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

×

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

0884 58 68 50

РАБОТНО ВРЕМЕ:

×

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник-Петък /09:00-17:00/

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

×

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

ПОДБРАНИ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×