Най-подходящият цвят според зодията - Дева

Най-подходящият цвят според зодията - Дева

 

 

Днес ще ви разкажем за сериозните и аналитични представители на зодия Дева (линк към статиите за останалите зодии можете да намерите в дъното на страницата).

Ще видим кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях – какво символзират и как най-удачно Девите да ги използват в ежедневието си, за да подсилят вродените си черти и таланти.  Но първо нека научим малко повече за техните личностни качества, както и за най-характерните символи на този зодиакален знак:

 

 

Зодия Дева (23 Август – 22 Септември)


Девите са здраво стъпили на земята и пълни с живот. Те са предпазливи и аналитични. За тях е много важно постоянно да се обогатяват и развиват. Обикновено те са работливи, внимателни към детайлите и доста критични. Наблюдателните Деви бързо забелязват недостатъците, както и възможностите за подобрение на всяко нещо и помагат на околните да развият на максимум своя потенциал. Една от най-впечатляващите им способности е, че те могат да поемат огромно количество информация и бързо да пресеят само най-важната и полезна част от него. Това ги прави един от най-продуктивните и ефективни зодиакални знаци. Освен това Девите са много отговорни и на тях винаги може да се разчита. Но техният перфекционизъм понякога може да има негативно влияние и да ги накара да бъдат прекалено критични към хората, които ги заобикалят.

Представителите на зодия Дева са от типа хора, които умеят да си свършат работата, при това по възможно най-правилния начин. Те са прецизни, добре организирани и предпочитат кариера, която им дава известна доза автономност, за да не се дразнят постоянно на недостатъчния перфекционизъм на околните. Девите умеят да спазват правила и да поддържат безупречна репутация. Това ги прави изключително подходящи за следните професии: счетоводители, одитори, професионални домоуправители, библиотекари, компютърни инженери, лаборанти, филмови и театрални критици, психолози, научни работници, анализатори на данни, детективи, разследващи журналисти и техници.

Някои от най-известните холивудски знаменитости, под знака на Девата са Бионсе, Блейк Лайвли, Тим Бъртън, Киану Рийвс, Майкъл Джексън, Салма Хайек и Камерън Диаз.

 

Планетата на зодия Дева


Меркурий е планетата, която според астрологията управлява ума, интелекта и информацията, а Девите от своя страна са високо ефективни в обработката ѝ. Заради тяхната наблюдателност и анализаторски умения Девите са отличен извор на полезна информация и нови идеи. Те са надежден и ерудиран партньор във всяко начинание. Зодиите, управлявани от тази планета са много проницателни и лесно разгадават скритите подбуди на хората, с които общуват.

 

Природният елемент на зодия Дева

 

Земя: този елемент помага на Девите да са стабилни като скала, на която всеки може да се опре. Той също така обуславя тяхната практичност и способността им да откриват слабите места във всяко начинание. Земните знаци обичат да се фокусират най-вече в реалността, която ги заобикаля. За тях е най-важно какво се случва именно тук и сега. Те обичат рутината, отработените навици и цикличността. Искат всичко да е добре структурирано и винаги планирано до най-малката подробност.

Девите имат забележителната способност да вникват „в корените” на всеки проблем и да виждат под повърхността на нещата. Те силно ценят традициите, изконните семейни цености, а освен това са много състрадателни и обожават животните.

Представителите на тази зодия са яростни борци за правда – те не могат да толерират несправедливост, особено към по-слабите и беззащитните.


 

Цветето на зодия Дева


Ипомея: Ипомеята е увивно растение със сърцевидни листа и нежни и деликатни цветчета във формата на фунийки, откъдето идва и разговорното му име: Грамофонче. Символичната връзка между зодия Дева и това красиво градинско цвете е в непрестанния стремеж към растеж и прогрес. Дайте им подходяща почва и те ще разпръснат красотата и плодовете на труда си с изумителна скорост и упоритост.

 

Ипомея

 

Символът на тази зодия - Девата


Символът на Девицата в астрологията няма нищо общо със сексуалния аспект на тази дума. Невинната девойка е олицетворение на чистота и перектност, красота и изящество. Тя е непокварена и подкрепяща, умее да прави ясна разлика между добро и зло. Девицата чака, докато настъпи подходящото време да разкрие пред света своите най-добри черти. Тя е изпълнена с потенциал и талант, но едновременно с това е търпелива,  и разумна. Тя е силно любяща, но понякога, ако не внимава, може да започне да гледа на околните с прекалено дискриминиращи очи.

 

зодия Дева

 

Както вече споменахме, природният елемент на този зодиакален знаек е Земята и поради това на тях много им подхождат земните тонове и естествените нюанси, през които минават листата на дърветата – от зелено, през червеникаво кафяво, до вкусен карамел и ярка охра. Тези цветове помагат на Девите да се фокусират върху своя растеж и развитие. Кафявото символизира стабилност и подхожда на внимателния и методичен подход, който те имат към живота. А в природата зеленото е цветът на растежа и стимулира вроденото желание на Девите за личностно израстване и самоусъвършенстване.

 

Кафяво


Кафявото е цвят, който е предпочитан от сериозни, спокойни и земни хора, каквито именно са Девите. Той създава усещане за стабилност, сигурност и отговорност. В цветната психология кафевият цвят се свързва с понятия като честност, естественост и добра работна етика. Освен това той е уютен и топъл - внушава усещане за спокойствие и комфорт.

 

кафява чанта

Кафява дамска чанта от имитация на крокодилска кожа

 

Зелено

Зеленото е цветът на здравето и природата. То символизира растеж, плодородие, природосъобразност. Зеленият цвят действа много успокояващо и балансиращо, а някои хора дори му приписват лечебни свойства. Той се асоциира с надежда, любов към природата и гостоприемство.

Маслинено зеленото, което според специалистите е най-подходящият нюанс за Девите, по традиция е цветът на мира. Тази съпоставка най-вероятно идва от легендата за подаването на маслинова клонка, която предците ни използвали като жест на помирение. Маслиново зеленото символизира мъдрост и миролюбивост. То помага за хармонизиране на връзката между ума и сърцето. В християнската религия този цвят носи обещанието за нова надежда и нов живот, като маслиненото клонче, което гълъбът е донесъл на Ной след края на Потопа. Също така се асоциира с понятия като дипломатичност, хармония, завършеност, самоприемане и гъвкавост.

Маслинено зеленото стои прекрасно в съчетание с бежово, светло кафяво и тъмночервено. То често се използва в модната индустрия, защото се счита, че отива на всички, независимо от цвета на кожата.

шал в маслинено зелени нюанси

Шал на райета в маслинено зелено

 

Охра

Охрата също е доста модерен нюанс в момента и през последните години изживява истински ренесанс в модната и козметичната индустрия. Но е любопитно да се знае, че заедно с червеното, този цвят е един от най-старите в историята на изкуството. Среща се по картини и стенописи, датиращи от Древен Египет и Римската Империя. Освен това е силно застъпен още в праисторическите пещерни рисунки, отпреди повече от 17 000 години. Това е бил и един от цветовете, които известният художник Винсент Ван Гог е използвал най-често в палитрата си. Охрата е топъл цвят -  създава усещане за щастие, уют и оптимизъм.

 

шапка с помпон в цвят горчица

Шапка с помпон в цвят охра

 

 

Отличен подарък за представителките на тази зодия би било едно от нашите колиета, изработено от висококачествена медицинска стомата със златно покритие. Предлагаме съшите и в сребрист цвят.

 

медальон зодия дева

Колие със символа на зодия Дева

 

Не пропускайте да разгледате и предходните статии от тази поредица:

•    Най-подходящият цвят според зодията: КОЗИРОГ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВОДОЛЕЙ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РИБИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ОВЕН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ТЕЛЕЦ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: БЛИЗНАЦИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РАК;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ЛЪВ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВЕЗНИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: СКОРПИОН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: СТРЕЛЕЦ;

Ако искате да не пропускате нови и интересни статии, както и информация за всички активни промоции и отстъпки: абонирайте за e-mail бюлетина на Vanilla.bg като КЛИКНЕТЕ ТУК!
 

 

Vanilla.bg Публикувано от Vanilla.bg

Свързани статии

Най-подходящият цвят според зодията - Козирог

Днес поставяме началото на една нова рубрика в блога ни, която ще е посветена на различните зодии, но погледнати през малко по-интересна и любопитна призма. Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за всяка една зодия според астролозите и ще ви дадем предложения за различни аксесоари в тези цветове.

Стартираме със зодия Козирог, тъй като в момента сме в техния период. На пръв поглед цветовете на тази зодия може да ви се сторят скучни, но не бързайте да си вадите заключения преди да прочетете символиката, която стои зад тях. И не на последно място – те са класически, елегантни и непреходни. Но първо нека ви споделим няколко любопитни факта за зодия Козирог.

1 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Водолей

Поредната статия от нашата рубрика „Най-подходящият цвят според зодията” е посветена на една изключително интересна и впечатляващо креативна зодия: Водолей.  Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за нея според астролозите и ще ви дадем нагледни примери с АКСЕСОАРИ в тези цветове.
Ако искате да разгледате предишната ни статия от тази поредица, отнасяща се за зодия Козирог, можете да я прочетете като кликнете ТУК.
А сега, нека да се концентрираме върху Водолея и да разгледаме по-любопитните черти от неговия характер.

4 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Риби

Днес в поредицата „Най-подходящия цвят според зодията” ще си говорим за Рибите. Ще ви разкажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и ще ви дадем нагледни примери за подходящи аксесоари в тези цветове.

Мечтателните и чувствителни Риби са силно привлечени от всичко мистично. Те са емоционални и изпълнени с толкова много състрадание и съпричастност, че често поставят нуждите на околните пред своите собствени. Този зодиакален знак е управляван от планетата Нептун. Рибите са интуитивни и креативни по природа. С душа, дълбока и обширна като океан, те обичат често да се пренасят в своя собствен свят, където въображението им може да се рее свободно. За съжаление понякога им е трудно да разграничат ясно реалността от фантазиите и тяхната склонност да бягат от трудностите на тривиалното ежедневие може да доведе до развитие на зависимости към опиати, алкохол или други вредни навици.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Овен

 

Дойде време за поредната статия от нашата серия „Най-подходящият цвят според зодията” и този месец тя е посветена на силните и енергични представители на зодия Овен. Вижте кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ще ви разкажем за свойствата и символиката на всеки един от тях и ще ви покажем актуалните ни предложения за красиви дамски бижута и аксесоари в тези цветове.


 

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Телец

Днес е изключително голямо удоволствие за нас да ви разкажем за една от най-стабилните и уверени в себе си зодии – Телец. Също така ще ви споделим кой е цвета, който според астролозите най-добре се съчетава с темперамента и личностни качества на Телците и им носи късмет и просперитет. heart

Ако ви е любопитно това четиво, не пропускайте да разгледате и останалите части от поредицата ни, посветени на другите знаци от зодиака. В края на тази статия ще откриете линкове към тях. А ако си харесате някой от продуктите, които са показани на картинките, не забравяйте, че можете да ги закупите от нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН. А сега без повече излишни приказки пристъпваме към същината на темата:

                                  

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Близнаци

Днес ще ви разкажем за едни от най-интелигентните и силно адаптивни представители на зодиака – Близнаците. Вижте нашата статия, за да разберете кои са техните любопитни качества и кой според астролозите е най-подходящият цвят за представителите на тази зодия.

Не пропускайте да прочетете и останалите статии от поредицата „Най-подходящият цвят според зодията”, посветени и на останалите представителители на зодиака. Линкове към всяка от тях ще намерите в края на статията.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Рак

Дойде време и за седмия зодиакален знак от нашата поредица „Най-подходящият цвят според зодията”.  Този месец тя е посветена на загадъчните и чувствителни представители на зодия Рак. В тази статия ще разберете кои са техните интересни качества и кои са най-подходящите за тях цветове според астролозите. Линкове към останалите части от поредицата намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Лъв

Най-сетне дойде време и за „кралете” на Зодиака – гордите и величествени Лъвове. Днес ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и какво означава всеки от тях. Ще ви дадем и нашите предложения за бижута и аксесоари, които биха били подходящи за подарък на всяка истинска лъвица.

Напомняме ви, че в блога на Vanilla.bg всеки месец публикуваме статия за съответната зодия, като линкове към всички тях ще намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Везни

Този месец сме се посветили на чаровните и женствени представители на зодия Везни. Ще Ви разкажем за най-специфичните страни от характера им и ще Ви покажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ако търсите подарък за приятелка, родена под знака на Везните, разгледайте нашата статия, защото тя със сигурност ще Ви даде полезни предложения.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Скорпион

Дойде месецът на една от най-мистериозните и интригуващи зодии - фаталните Скорпиони. Днес ще Ви разкажем кои са техните най-интересни качества и кои според астролозите са цветовете, които им помагат най-добре да разгърнат пълния си потенциал. Ако търсите подарък за приятелка, родена под този знак, или пък Вие самите сте обаятелен Скорпион, в нашата статия ще намерите полезна информация, както и прекрасни предложения за аксесоари и подаръци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Стрелец


Диви и непредвидими - Стрелците са авантюристите на зодиака. Те лесно сменят градове и държави, адаптират се отлично към всяка нова ситуация и обожават предизвикателствата. Днес ще ви разкажем за техните най-характерни черти, както и кой според астролозите е най-подходящия цвят за тях. Ако ви предстои да избирате подарък за някоя представителка на зодия Стрелец - ние имаме страхотни предложения! А в края на страницата ще откриете и линкове към статиите за другите зодиакални знаци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите

0 Коментари към "Най-подходящият цвят според зодията - Дева"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

Евтина доставка - максимум 5.50 лв до офис на куриер или до адрес, без значение от теглото на пратката.

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

×

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

0884 58 68 50

РАБОТНО ВРЕМЕ:

×

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник-Петък /09:00-17:00/

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

×

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

ПОДБРАНИ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×