Най-подходящият цвят според зодията - Везни

Най-подходящият цвят според зодията - Везни

Този месец сме се посветили на чаровните и женствени представители на зодия Везни. Ще ви разкажем за най-специфичните страни от характера им и ще ви покажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ако търсите подарък за приятелка, родена под знака на Везните - разгледайте нашата статия, защото тя със сигурност ще ви даде полезни предложения.

 

Зодия Везни (23 Септември - 22 Октомври)

Дори самото им име подсказва, че Везните са големи любители на хармонията и баланса. Те обожават симетрията и всячески се стараят да създадат равновесие във всички аспекти на живота си. Везните определено са естетите на Зодиака. Управлявани са от планетата на любовта и красотата - Венера. Те обичат изкуството, интелектуалните занимания, обожават да са заобиколени от красиви предмети и да създават около себе си обстановка, която да отразява изискания им вкус и естетика. Не случайно представителите на този зодиакален знак често избират професии като интериорен дизайнер, декоратор, художествен критик или моден стилист.

Везните се справят отлично със стартирането на нови проекти от нулата, защото имат вродената способност да предвиждат и преценяват всички възможни обрати в дадена ситуация. За съжаление този им талант понякога може да ги направи прекалено колебливи и нерешителни.

Везните са благородни и справедливи. Подобно на Девите, те също имат непреодолим стремеж към съвършенство и перфекционизъм. Искат всичко да е изрядно и изпълнено по възможно най-добрия начин. Но за разлика от практичните Деви, чиито перфекционизъм е подтикнат по-скоро от желание за функционалност, ефективност и максимална продуктивност, то Везните гонят съвършенството, за да създават спокойствие, хармония и красота.

Жените от тази зодия обикновено са надарени с естествена хубост и очарование. Те обичат да се обличат добре, да имат отлично поддържан външен вид и понякога могат да бъдат доста суетни. Нежните, бледо розови нюанси отлично подчертават тяхната женственост. Везните имат удивителната способност да внасят естетика и любов в ежедневието на хората и да карат околните да се чувстват прекрасно. Те умеят да ценят красивите предмети, гледки и преживявания. Обичат хубавата поезия и проза, интересуват се и от философски въпроси.   

Представителите на тази зодия са силно чувствителни, дори и към най-малките промени в заобикалящата ги среда. Не могат да понасят усещането за нестабилност и несигурност. Затова се стараят да предвиждат всеки възможен обрат и винаги да имат план за действие. Тъй като имат навика да се задълбочават в прекалено много детайли, това понякога може да забави скоростта, с която извършват задачите си. Но пък овладеят ли изкуството на добрата организация, няма кой да ги стигне по продуктивност и ефективност.             

Везните са любящи хора, отдадени на близките си и често имат навика да поставят нуждите на околните пред своите собствени. Имат силно чувство за справедливост и не понасят нередностите. Верни на своя символ - везната - представителите на тази зодия добре балансират между мозъка и сърцето. Фокусират се върху логиката и фактите, но също така ценят добрите партньорства и дълбоката емоционална близост с хората.

 

Планетата на зодия Везни

Везните дължат своята вродена очарователност и женственост на планетата на любовта - Венера - която управлява тази зодия. Тя обуславя техния афинитет към красивите неща в живота, били те материални или духовни. Тя направлява Везните и им помага да установят хармонични връзки с любимите си хора, да са грижовни и отдадени на близките.

 

Природният елемент на зодия Везни

Въздух: благодарение на този свой стихиен елемент Везните са надарени с някои доста полезни способности. Те имат силно развита интуиция - умеят да усещат невидими енергии и вибрации, точно както човек усеща невидимия полъх на вятъра. Въздушните зодии обикновено могат да се похвалят със силен интелект и ясна визия за бъдещето. Те са  отлични събеседници и освен това са истински генератор за свежи идеи.

небе с розови облаци

 

Цветето на зодия Везни

Роза: омайваща, мистериозна и романтична - точно като представителките на тази зодия. Но розите също така са изключително издръжливи и умеят да се пазят, благодарение на острите си бодли - отново качества, типични за Везните. Тази двойственост, балансът между нежните кадифени цветчета и острите бодли, прави розите най-подходящото цвете за този зодиакален знак. Везните могат да бъдат очарователни в своята крехкост и деликатност, но когато обстоятелствата го налагат, те определено знаят как да покажат бодли. Смята се, че най-подходящият букет за представителките на тази зодия е комбинация от нежни рози и игриви сини камбанки.

рози и сини камбанки

 

Символът на тази зодия - везната

Везната символизира идеята за баланс и вечният стремеж към  постигане на абсолютното равновесие. Тъй като никога не се знае на коя страна ще наклони кантара, представителите на зодия Везни могат да бъдат непредвидими като вятъра - в един момент да са нежни като свеж пролетен бриз, а в следващия силни и опасни като ураган.

 

Камъкът на зодия Везни

Опал: този полускъпоценен камък се смята за символ на креативност и вдъхновение. За Везните е препоръчително да носят опал, за да отприщят своята артистичност и въображение, типични за въздушните зодии. Той също така ще ги подтикне да изразяват истинските си желания и по-лесно да взимат решения. Ще им помогне да се отърсят от страха от непознатото и несигурността, която понякога изпитват.

 

опал

 

Според астролозите цветовете, които най-много подхождат на натюрела на Везните са светлите пастели: бледа лавандула, нежна праскова, цвят на шамфъстък, но най-вече светло розово и небесно синьо.

чадъри в пастелни цветове

Луксозен ветроустойчив чадър VOGUE - TERRASSA

 

Светло синьото символизира прохладен и освежаващ бриз, който е изключително близък до душевността на въздушните зодиакални знаци. А бледо розовото им помага да извадят на показ нежната и любяща страна на своя характер, освен това е свързано и с планетата на любовта - Венера. Бежовото също не е лош избор ако търсите подарък за някоя Везна, защото то е спокоен и неутрален цвят. Няма да ги напряга и е идеален за хора, които обичат хармонията и баланса. В тази статия обаче ще се съсредоточим върху двата основни цвята, сочени като най-подходящи за тази зодия, а именно светло розовото и небесно синьото.

 

светлосин чадър с щампа облачно небе

Луксозен дамски чадър с щампа облаци;

 

Розово

Розовият цвят обикновено символизира загриженост, състрадание и любов. Тъй като представлява комбинация от червено и бяло, то носи част от характеристиките и на тези два нюанса. Силата и страстта на червеното, в съчетание с чистотата и откритостта на бялото. Розовият цвят е романтичен и много женствен. Подобно на червеното, той също се асоциира с любов. Много е предпочитан за Св. Валентин и други романтични поводи. Но за разлика от червеното, което се свързва по-скоро със страст и сексуална енергия, розовото навява предимно усещане за нежност и невинност.

То също така е и цветът на сърдечната чакра и ще помогне на Везните да привлекат позитивната енергия, към която винаги се стремят. За тях не е препоръчително да носят прекалено тъмни цветове, като например черно, защото това може да ги подтикне към негативни емоции и да наруши баланса им.

Розовият цвят има успокояващ ефект. Съществува дори един специфичен негов нюанс, наречен “drunk tank pink”, който се използва в някои западни затвори за боядисване на специална килия, в която вкарват агресивни затворници. А някои спортни отбори прибягват до любопитна психологическа тактика - боядисват съблекалнята на гостуващия противников отбор в розово, за да държат чуждите играчи  отпуснати, спокойни и не толкова енергични.

В западните държави този цвят се смята основно за женски и много от продуктите, предназначени за жени, са именно в такива нюанси. Но в други култури, например в Япония, то се асоциира по-скоро с мъжката енергия. Японците вярват, че ежегодното цъфтене на черешовите дръвчета Сакура, с техните нежно розови цветове, символизира живота на младите японски войни самураи, които са паднали в битка.

Розовото се смята за успокояващ, незаплашителен цвят. То е позитивно, вдъхващо топлина и нежни чувства, усещане че всичко ще бъде наред. В цветната психология това е цветът на надеждата. Розовото успява да прогони чувствата на гняв, агресия и самота. Има успокояващ ефект върху нервите. Освен това е жизнерадостно - навява асоциации за ароматни пролетни цветя.

Розовото внушава оптимизъм. Не случайно изразът “да гледаш на живота през розови очила” е толкова популярен. И все пак не прекалявайте с него, за да не изглеждате прекалено инфантилни. Два-три акцента в розово са напълно достатъчни, за да се постигне желания ефект, без да се отива в крайности.

 

кариран розов шал

Кариран розов дамски шал

 

Небесно синьо

То безспорно е възвишен и успокояващ цвят. Някои вярвания дори му приписват лечебни сили. Неслучайно в болничните заведения светлосините нюанси преобладават. Неговите целителни свойства още повече го доближават до концепцията за “възстановяване на изгубения баланс”, която Везните толкова много ценят.

пухкава синя шапка

Пухкава синя шапка

 

Светло синьото е цвят, който вдъхва усещане за мир и спокойствие, внушава доверие и надеждност, както и известна доза идеализъм. То прояснява ума и помага за концентрацията. Това е цветът на гърлената чакра, която е символ на комуникацията, а Везните (както и останалите въздушни зодии) са отлични събеседници и се справят изключително добре в общуването с околните. Светлосиньото е много подходящ и за още една от зодиите - ВОДОЛЕЙ и в статията си, посветена на тях сме писали доста по-подробно за този цвят. Ако желаете да научите още любопитни факти за сините нюанси, можете да разгледате и нея.

 

дамска чанта в светлосин цвят

Синя дамска чанта

 

А ако търсите подарък за някоя чаровна представителка на зодия Везни, разгледайте и нашите колиета със символите на зодиите. Изработени са от висококачествена медицинска стомана и изглеждат страхотно! heart

колие със символа на зодия Везни

Колие със символа на зодия Везни - изработено от медицинска стомана

 


 

Не пропускайте да прочетете и предходните статии от тази поредица:

•    Най-подходящият цвят според зодията: КОЗИРОГ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ВОДОЛЕЙ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РИБИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ОВЕН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ТЕЛЕЦ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: БЛИЗНАЦИ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: РАК;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ЛЪВ;

•    Най-подходящият цвят според зодията: ДЕВА;

•    Най-подходящият цвят според зодията: СКОРПИОН;

•    Най-подходящият цвят според зодията: СТРЕЛЕЦ;

Ако искате да не пропускате нови и интересни статии, както и информация за всички активни промоции и отстъпки: абонирайте за e-mail бюлетина на Vanilla.bg като КЛИКНЕТЕ ТУК!
 

 

Vanilla.bg Публикувано от Vanilla.bg

Свързани статии

Най-подходящият цвят според зодията - Козирог

Днес поставяме началото на една нова рубрика в блога ни, която ще е посветена на различните зодии, но погледнати през малко по-интересна и любопитна призма. Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за всяка една зодия според астролозите и ще ви дадем предложения за различни аксесоари в тези цветове.

Стартираме със зодия Козирог, тъй като в момента сме в техния период. На пръв поглед цветовете на тази зодия може да ви се сторят скучни, но не бързайте да си вадите заключения преди да прочетете символиката, която стои зад тях. И не на последно място – те са класически, елегантни и непреходни. Но първо нека ви споделим няколко любопитни факта за зодия Козирог.

1 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Водолей

Поредната статия от нашата рубрика „Най-подходящият цвят според зодията” е посветена на една изключително интересна и впечатляващо креативна зодия: Водолей.  Ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за нея според астролозите и ще ви дадем нагледни примери с АКСЕСОАРИ в тези цветове.
Ако искате да разгледате предишната ни статия от тази поредица, отнасяща се за зодия Козирог, можете да я прочетете като кликнете ТУК.
А сега, нека да се концентрираме върху Водолея и да разгледаме по-любопитните черти от неговия характер.

4 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Риби

Днес в поредицата „Най-подходящия цвят според зодията” ще си говорим за Рибите. Ще ви разкажем кои според астролозите са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и ще ви дадем нагледни примери за подходящи аксесоари в тези цветове.

Мечтателните и чувствителни Риби са силно привлечени от всичко мистично. Те са емоционални и изпълнени с толкова много състрадание и съпричастност, че често поставят нуждите на околните пред своите собствени. Този зодиакален знак е управляван от планетата Нептун. Рибите са интуитивни и креативни по природа. С душа, дълбока и обширна като океан, те обичат често да се пренасят в своя собствен свят, където въображението им може да се рее свободно. За съжаление понякога им е трудно да разграничат ясно реалността от фантазиите и тяхната склонност да бягат от трудностите на тривиалното ежедневие може да доведе до развитие на зависимости към опиати, алкохол или други вредни навици.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Овен

 

Дойде време за поредната статия от нашата серия „Най-подходящият цвят според зодията” и този месец тя е посветена на силните и енергични представители на зодия Овен. Вижте кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях. Ще ви разкажем за свойствата и символиката на всеки един от тях и ще ви покажем актуалните ни предложения за красиви дамски бижута и аксесоари в тези цветове.


 

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Телец

Днес е изключително голямо удоволствие за нас да ви разкажем за една от най-стабилните и уверени в себе си зодии – Телец. Също така ще ви споделим кой е цвета, който според астролозите най-добре се съчетава с темперамента и личностни качества на Телците и им носи късмет и просперитет. heart

Ако ви е любопитно това четиво, не пропускайте да разгледате и останалите части от поредицата ни, посветени на другите знаци от зодиака. В края на тази статия ще откриете линкове към тях. А ако си харесате някой от продуктите, които са показани на картинките, не забравяйте, че можете да ги закупите от нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН. А сега без повече излишни приказки пристъпваме към същината на темата:

                                  

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Близнаци

Днес ще ви разкажем за едни от най-интелигентните и силно адаптивни представители на зодиака – Близнаците. Вижте нашата статия, за да разберете кои са техните любопитни качества и кой според астролозите е най-подходящият цвят за представителите на тази зодия.

Не пропускайте да прочетете и останалите статии от поредицата „Най-подходящият цвят според зодията”, посветени и на останалите представителители на зодиака. Линкове към всяка от тях ще намерите в края на статията.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Рак

Дойде време и за седмия зодиакален знак от нашата поредица „Най-подходящият цвят според зодията”.  Този месец тя е посветена на загадъчните и чувствителни представители на зодия Рак. В тази статия ще разберете кои са техните интересни качества и кои са най-подходящите за тях цветове според астролозите. Линкове към останалите части от поредицата намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Лъв

Най-сетне дойде време и за „кралете” на Зодиака – гордите и величествени Лъвове. Днес ще ви разкажем кои са най-подходящите цветове за представителите на тази зодия и какво означава всеки от тях. Ще ви дадем и нашите предложения за бижута и аксесоари, които биха били подходящи за подарък на всяка истинска лъвица.

Напомняме ви, че в блога на Vanilla.bg всеки месец публикуваме статия за съответната зодия, като линкове към всички тях ще намерите в дъното на страницата.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Дева

Днес ще ви разкажем за сериозните и аналитични представители на зодия Дева. Ще видим кои според астролозите са най-подходящите цветове за тях – какво символзират и как най-удачно Девите да ги използват в ежедневието си, за да подсилят вродените си черти и таланти.  Но първо нека научим малко повече за техните личностни качества, както и за най-характерните символи на този зодиакален знак:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-подходящият цвят според зодията - Стрелец


Диви и непредвидими - Стрелците са авантюристите на зодиака. Те лесно сменят градове и държави, адаптират се отлично към всяка нова ситуация и обожават предизвикателствата. Днес ще ви разкажем за техните най-характерни черти, както и кой според астролозите е най-подходящия цвят за тях. Ако ви предстои да избирате подарък за някоя представителка на зодия Стрелец - ние имаме страхотни предложения! А в края на страницата ще откриете и линкове към статиите за другите зодиакални знаци.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите

0 Коментари към "Най-подходящият цвят според зодията - Везни"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

Евтина доставка - максимум 5.50 лв до офис на куриер или до адрес, без значение от теглото на пратката.

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

×

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

0884 58 68 50

РАБОТНО ВРЕМЕ:

×

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник-Петък /09:00-17:00/

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

×

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

ПОДБРАНИ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×