Как да пазаруваме КАЧЕСТВЕНИ дрехи и аксесоари

Как да пазаруваме КАЧЕСТВЕНИ дрехи и аксесоари

За никого не е тайна, че в днешно време скъпата цена или дизайнерското лого отдавна вече не са гаранция, че продуктът който купувате е качествен и си заслужава парите. Именно затова в днешната статия решихме да си поговорим за това как да се научим да разпознаваме качеството, така че да можем да получаваме възможно най-много срещу парите си. Ще ви покажем на кои детайли е добре да обръщате внимание и как да разпознаете качествените продукти измежду морето от евтини боклуци, които ни заливат отвсякъде.

Но преди това искаме да си поговорим малко за „бързата мода”, която за съжаление все повече превзема магазините. Дрехите, които обикновено се предлагат от т.нар. fast fashion марки не блестят с особено прецизна изработка. Самите материали, от които са направени, също са със съмнително качество, както и начинът по който са разкроени и ушити, защото при този тип дрехи се гони най-вече скорост на ушиване и дистрибуция, както и безобразно ниска цена на труда. Често работниците, които се наемат за ушиването им са ниско квалифицирани, а понякога дори непълнолетни.  Този тип дрехи едва ли биха издържали дълго време в гардероба ви – материята лесно избелява, протрива се и става на дупки за рекордно кратко време. Шевовете не са добре зашити или са усукани, от тях често висят конци.

Слава Богу все повече хора започват да се образоват относно вредите, които нанася „бързата мода” на околната среда. И не, не ви казваме да спрете да купувате каквото и да било и да почнете да се покривате само с палмови листа. Все пак всяка жена иска и има правото да изглежда добре. Но нашият съвет е да се стремите да откривате възможно най-качествените дрехи във вашия ценови диапазон. Търсете модели с добра изработка и класически кройки и цветове. Ако подобен тип дрехи са тотално извън сумите, които можете да си позволите и не искате да се откажете от пазаруването от fast fashion брандове, все пак ви съветваме следното: купувайте по-малко на брой неща и се фокусирайте върху това да подбирате качествени продукти, които се лесни за съчетаване с много от вече наличните в гардероба ви дрехи и аксесоари. Старайте се да подбирате толети, които ще ви служат дълго време,  а не последния писък на модата, който само след няколко месеца няма да е вече актуален. Те никога не излизат от мода и ще можете да ги ползвате по-дълго. Освен това позволяват лесно да ги разнообразите, като ги съчетаете с различни по стил и цветове аксесоари. Вижте например това клипче от нашия YOUTUBE КАНАЛ, което нагледно ви показва как едни съвсем обикновени дънки и блуза могат да изглеждат всеки ден по различен начин, ако ги съчетаете с подходящите чанти и аксесоари:

 

 

Широко разпространеното мнение е, че когато пазаруваш по-скъпи или дори дизайнерски продукти, то те със сигурност са по-качествени от тези в обикновените магазини. Високата цена обаче не винаги е гаранция за високото качество на продукта, така че не оставяйте тя да е единствения ви критерий при избора на покупките ви.  Наблюдателният, мислещ и образован клиент може да открие истински находки и в евтиния ценови клас. Ето нещата, които не бива да пропускате при избора на нови дрехи и аксесоари:

 

1.    Материята има голямо значение


Задължително обърнете внимание на плата или материала, от който е изработен продуктът. Препоръчваме ви да залагате предимно на естествени материи. Полиестерните дрехи може да изглеждат добре на закачалка и да не се мачкат, но те спарват кожата и се наелектризират много неприятно. Естествените материи позволяват на кожата ви да диша и регулират телесната ви температура – ще ви държат по-топло през зимата и по-прохладно през лятото. Освен това повечето евтини полиестерни платове обикновено изглеждат точно така: евтино. Има и изключения разбира се, но като цяло според нас естествените материи изглеждат по-луксозно и са по-приятни и удобни за носене. Така че когато търсите следващата си нова придобивка се оглеждайте за тъкани като памук, коприна, вълна и кашмир. Или поне такива, които са смес от естествени и изкуствени влакна, като се старайте естествените влакна да са преобладаващи като количество в състава на платовете (от 60% нагоре). Обърнете внимание дали материята е мека и приятна на допир, дали има склонност да се разтегля, раздърпва или нищи.

 

жълт памучен шал

Дамски памучен шал в жълто - 26 лв.


2 .Обърнете внимание на всички метални детайли, ципове и копчета

 

Това правило е особено важно при избора на чанти и обувки, но с пълна сила се отнася и за ципове, катарами и копчета по дрехите. Задължително ги огледайте внимателно. Проверете дали се затварят правилно и дали ципът се движи гладко. Ако дрехата има копчета - вижте дали са добре защити и дали се задържат добре в илиците си, за да сте сигурни че няма да се разкопчаят ненадейно в най-неподходящия за вас момент. Циповете на луксозните рокли, поли и панталони обикновено са скрити и не се забелязват отдалече. Плъзгачът им се движи лесно по зъбчетата - не се запъва, но и не е прекалено хлабав, за да не се разкопчава от самосебеси. При копчетата илиците трябва да са добре подшити, за да не се разнищят, а конците с които са зашити трябва да са в тон с цвета на копчето или на самата дреха. Висококачествените тоалети обикновено идват в комплект с допълнително резервно копче, което може да е прикрепено към етикета на продукта или да е пришито някъде от вътрешната му страна. При чантите и обувките също оглеждайте внмателно дали металните елементи не са на петна, одраскани, олющени или ръждясали.

дамска чанта от естествена кожа

Дамска чанта от естествена кожа и естествен велур - 79 лв.
 

3.    Прегледайте внимателно шевовете и подгъвите.


Те не трябва да са криви или разнищени. Хубавите шевове обикновено са фини и незабележими, освен ако това да се виждат отдалече не е търсен ефект (има модели, при които дизайнерът умишлено е заложил на шевове с по-едри конци или такива в контрастни цветове) като моден акцент.


4.    „Секънд хенд” също е опция


Ако покупката на луксозна дреха не е по вашия джоб можете да разгледате и варианти за покупка на желания продукт втора употреба. В магазини като Remix.bg понякога можете да намерите луксозни или дори дизайнерски дрехи и аксесоари в отлично състояние на намалени цени. Струва си да погледнете, ако бюджетът ви не позволява други алтернативи.


5.    Знайте какво искате


Добре е да имате ясна идея какво точно търсите и от какви нови попълнения се нуждае гардеробът ви. Ако например имате нужда от изискана копринена блуза за официални служебни срещи, не се подлъгвайте да изхарчите парите си за нова лятна пола само защото е евтина и на промоция. По-добре ги вложете в качествена дреха, от която наистина имате нужда и която ще ви служи дълго време. По-мъдро е да купите една дреха, която ви стои перфектно и ще издържи дълго, отколкото няколко обикновени парцалчета, чието единствено предимство е че са евтини и шарени. Не е нужно всеки ден да сте с нова дреха. Хората по принцип сме доста обсебени от самите себе си и мислим, че всички ни следят внимателно и колегите и приятелите ни задължително ще забележат ако често носим едни и същи дрехи, но всъщност това далеч не е така. Околните обикновено са толкова вглъбени в своите собствени вълнения и проблеми, че едва ли ще забележат. Не забравяйте, че известните личности и инфлуенсърите, които следите в социалните медии, постоянно споделят нови дрехи и покупки защото това е част от работата им, но обикновените хора нямат нужда от чак толкова претъпкан и пръскащ се по шевовете гардероб. Обещаваме ви -  всеки семпъл тоалет може да изглежда по 1000 различни начина, ако знаете как да го разнообразите с ПРАВИЛНИТЕ АКСЕСОАРИ.

 

подаръчен комплект чанта, шал и обеци


 

 

6.    Не бързайте


Избягвайте да пазарувате когато сте притиснати от времето или мозъкът ви е зает с мисли за важни срещи и задачи. Когато бързаме обикновено имаме склонността да не обръщаме внимание на дребните детайли, а именно те отличават качествената дреха от посредствената. Ако пазарувате онлайн и в офиса на куриера нямате време или възможност да огледате добре покупката си, това също може да и попречи да прецените добре качеството й. Затова задължително пазарувайте от легитимни магазини, които по закон са длъжни да ви предоставят 14 дневен (или по-дълъг) срок, в който да върнете покупката си ако тя не отговаря на качеството, което търсите. Така ще имате възможност в удобно за вас време да прегледате новата си придобивка и да прецените дали тя отговаря на критериите ви.

 

7.    Обърнете внимание как дрехата ви стои.


Поради това, че при по-качествените дрехи дребните детайли са много добре изпипани, обикновено те имат свойството да ви стоят много по-добре. Защото кройката им е кадърно измислена, а шевовете се намират на правилното място – не са усукани, криви или хлабави. А ако се научите да разпознавате потенциала дори в по-евтините дрехи, ще можете само с дребни корекции при кварталния шивач да се сдобиете с прекрасни тоалети.

жена в елегантен костюм


8.    Вижте подплатата


Висококачествените тоалети имат добре ушита и отлично изглеждаща подплата. Така ще сте сигурни, че дори ако вятърът ненадейно развее дрехата ви, пак ще изглеждате отлично.

 

9.    Четете внимателно описанието.


Ако пазарувате онлайн отделете време да прочетете подробното описание на продукта – то не е сложено там само за Гугъл ботчетата. В него се съдържа важна информация за материята, размерите и състоянието на продукта, който купувате. Ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с магазина и да попитате. Призвание на добрия търговец е да бъде полезен и да се старае да ви помогне да намерите най-подходящия за вас продукт, а не просто да ви натика нещо в ръцете и да прибере парите.

 

бежова чанта от естествена кожа

 

10.    Качеството не е само в продукта!


Цената на един продукт не включва само разходите по самия него. Понякога по-високата цена е такава, защото тя ви носи следните предимства:
 

-    Любезно и адекватно обслужване от образовани и опитни служители;
-    Качествена опаковка и бърза доставка;
-    Възможността да върнете продукта, ако не сте доволни от него;
-    Гаранция при повреда;
-    Подпомагане на благотворителни каузи и инициативи от страна на търговеца;

 

Не си правете илюзии - прекалено евтината цена все трябва да се избие отнякъде – укриване на данъци, ниско платена работна ръка, компромиси с  качеството, безобразно увреждане на околната среда и т.н. А клиентите все по-често предпочитат нещо евтино и модерно, което да носят 2-3 пъти и да изхвърлят. И така колелото се завърта. Ако не искате да бъдете част от този порочен цикъл пазарувайте разумно и „гласувайте” с парите си, като избирате да купувате от почтени търговци, които имат отношение към клиента, подкрепят добри каузи и се стремят да допринасят за развитието на икономиката в страната ви. Защото това, което нелегалните търговци в знайни и незнайни фейсбук групи и форуми укриват от държавата, в крайна сметка го плащаме ние с вас и ако погледнете нещата от този ъгъл ще видите, че евтината покупка всъщност се е оказала не чак толкова евтина, колкото си мислите.

 

сив пуловер и слънчеви очила

Знаем колко изкушаващо е когато видите супер евтина дрешка или чанта – няма жена, която да не е попадала в подобна ситуация. Удоволствието от импулсивните покупки е огромно… или поне докато не занесете въпросния продукт вкъщи и се окаже че не си отива с нито една от наличните ви дрехи в гардероба или докато буквално не се разпадне в ръцете ви след третото пране. Да, за нас в качеството ни на магазин би било най-удобно всячески да насърчаваме подобно импулсивно потребителско поведение. Но все пак знаем, че при взаимодействието между клиент и търговец е важно и двете страни да останат доволни от транзакцията. Опитите за сляпо прегазване и заблуждаване на отсрещната страна никога не биха донесли успех и удовлетворение в дългосрочен план. Това важи както за магазините, които използват нелоялни практики, така и за клиентите, които са готови на всичко, сама за да докопат някоя далавера или нещо на аванта. Затова нашия призив е: бъдете разумни, мислете с главите си, образовайте се, за да сте сигурни че правите информиран избор и бъдете сигурни, че когато нещо е прекалено хубаво/евтино, за да е истина, то най-вероятно е така. Но знайте, че и скъпата цена не е сто процентова гаранция за качество. Затова е изцяло във ваш плюс да се научите как да разпознавате качествените продукти във всеки магазин и от всеки ценови клас.

Купуването на качествени дрехи и аксесоари в дългосрочен аспект е по-добре за гардероба ви, по-добре за портфейла ви и по-добре за околната среда. Пазаруването не е порок тогава, когато се прави с мисъл и не е прибързано. heart

 

Очаквайте скоро и нашия наръчник за това как лесно и безопасно да пазаруваме онлайн. Ако не искате да пропуснете него, както и останалите ни статии, новини за текущи промоции и кодове за отстъпка – абонирайте се за нашия и-мейл бюлетин като кликнете ТУК. Станете част от семейството на Vanilla.bg още сега! И разбира се - следвайте ни в Инстраграм @Vanilla.bg_official. wink

 

 

Vanilla.bg Публикувано от Vanilla.bg

Свързани статии

10 съвета за постигане на перфектната Boho Chic визия

Със следващите десет бързи и лесни съвета ще ви покажем как да се превърнете в истинска Бохо Шик кралица, без това да се отрази пагубно на портфейла ви.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Чадъри за дъжд - как да изберете подходящия за вас

Всеки има нужда от чадър! Независимо дали търсите непретенциозен сгъваем чадър, който да носите в чантата си, или искате по-артистичен и интересен модел, прочетете нашата статия, която ще ви помогне да направите информиран избор при покупката на вашия чадър.
 

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Как да «хакнем» Черния Петък - 14 практични съвета

Въпреки че са типично американска традиция Black Friday промоциите все по-силно настъпват и на българския пазар. Огромна част от българските магазини и тази година ще се включат във всеобщата еуфория и ще предложат на клиентите си всевъзможни отстъпки и промоции. Днес ще ви научим как да се подготвите предварително, за да можете да извлечете възможно най-голяма полза от намаленията, както и да си осигурите максимален комфорт по време на пазаруване. С две думи: от тази статия ще разберете как да "хакнете" Черния петък. wink

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Кой ще е най-модерният цвят през 2019-та

Институтът Pantone вече обяви кой ще бъде цветът на 2019-та и това е свежият и сочен (16-1546) Living Coral. Специалистите от Pantone описват този цвят като "жив и ярък оттенък на оранжевото, със златист подтон". Това е цвят, който определено носи настроение на щастие, безгрижие и оптимизъм.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Топ модни тенденции според Pinterest

Всяка година Pinterest събира информацията за това кои снимки са били най-споделяни и харесвани от потребителите и въз основа създава своя Trend Report с прогнози кои ще са най-популярните тенденции. Естествено нямаше как да пропуснем да споделим с вас какви според тях ще са супер актуалните трендове в дамската и мъжката мода през 2019-та година.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
7 луксозни продукта, които не си струват парите

Всяка жена харесва красивите и луксозни стоки. Би било прекрасно всички да можем да си позволим да си купим всичко, което си пожелаем. За съжаление освен ако не сте ударили джакпота от лотарията, то най-вероятно ви се налага добре да планирате всяка покупка. И честно казано в това няма нищо лошо, напротив – дори и да разполагате с достатъчно пари да си позволите покупката на маркови стоки, не е зле винаги да планирате покупките си и да знаете кои продукти си струват парите и кои не.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
13 от най-горещите модни тенденции през Есен 2019

 

Ако следите редовно профилите ни във Фейсбук и Инстаграм сигурно вече знаете, че есента е любимият ни сезон и това според нас е времето, в което можеш истински да се развихриш откъм дрехи, обувки и аксесоари. Комбинациите са безкрайни, а есенната палитра е толкова вдъхновяваща! В днешната статия ще ви споделим кои според модните стилисти са най-горещите есенни трендове, които за нищо на света не трябва да пропускате!

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Как да си направим благодарствен дневник (Gratitude Journal)

Човешкият мозък е така устроен, че за нас е много по-лесно да забелязваме проблемите. Той има склонността непрекъснато да търси какво ни липсва и от какво сме лишени, кое не е достатъчно добре в сравнение с положението на околните. Затова е хубаво съзнателно да си създадем ежедневни ритуали, които да ни помогнат неусетно да преместим този фокус върху позитивните неща. Тези, които ни карат да се чувстваме добре и ни дават сили да продължим напред.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите

0 Коментари към "Как да пазаруваме КАЧЕСТВЕНИ дрехи и аксесоари"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

Евтина доставка - максимум 5.50 лв до офис на куриер или до адрес, без значение от теглото на пратката.

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

×

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

0884 58 68 50

РАБОТНО ВРЕМЕ:

×

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник-Петък /09:00-17:00/

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

×

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

ПОДБРАНИ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×