Чадъри за дъжд - как да изберете подходящия за вас

Чадъри за дъжд - как да изберете подходящия за вас

Всеки има нужда от ЧАДЪР! Независимо дали търсите непретенциозен сгъваем модел, който да носите в чантата си, или искате нещо по-артистично и интересно, нашата статия ще ви помогне да направите информиран избор при покупката на вашия нов чадър.

Истината е, че повечето хора не се замислят за купуването му до момента, в който проливен дъжд не ги хване неподготвени, или още по-зле: докато старият им чадър не ги предаде тотално по време на силна буря. Но да купите първия попаднал ви под ръка модел от кварталната сергия не е най-удачният избор, защото те обикновено са некачествени и рядко издържат повече от един сезон.

Има няколко важни подробности, които трябва да се вземат под внимание при избора на чадър, който да е максимално подходящ за вас и вашия начин на живот. Трябва да прецените типичните атмосферни условия в района в който живеете, както и това дали да дадете приоритет на качества като компактност, издържливост или елегантен дизайн.

 

Размер

Първото нещо, за което хората обикновено мислят когато купуват чадър, естествено е това колко добре той ще ги предпазва от проливен дъжд. Стандартното правило е, че колкото е по-голям диаметърът на корпуса му, толкова по-добре ще ви предпазва той от намокряне.

Въпреки това да изберете подходящ за вас чадър е малко по-сложно от това просто да отидете и да си купите най-големия, който успеете да намерите. Всъщност може би се нуждаете от МАЛЪК И ОЛЕКОТЕН МОДЕЛ, който може да се сгъва и да се пренася лесно. Колкото по-компактен е чадърът, толкова по-трудно е за производителя да му осигури достатъчно голям корпус, съответно той ще предлага по-малка защита от дъжда. Но това е компромис, който доста хора са склонни да направят, в името на това да имат ЛЕК И ЛЕСНО ПРЕНОСИМ ЧАДЪР, който винаги могат да носят със себе си без да им пречи. Намирането на модел, който хем да е компактен, хем да има голям корпус, е трудна, но не и невъзможна задача. Разгледайте нашия СГЪВАЕМ ЧАДЪР VOGUE, който съчетава чудесно тези две основни характеристики.

СГЪВАЕМ ЧАДЪР

Компактност

След като сте взели под внимание климата на района в който живеете, трябва да прецените и до колко е важно за вас да можете да пренасяте лесно чадъра си. Това е важен фактор, особено ако често пътувате или използвате обществен транспорт ежедневно. Ако постоянно сте в движение не ви съветваме да купувате модел, който е прекалено обемен и тежък.

Сгъваемите чадъри са проектирани така, че да можете да ги носите винаги с вас и да сте подготвени, ако настъпи внезапна буря. Те имат телескопични дръжки и сгъваеми корпуси, за да са лесно преносими. В сгънат вид те заемат значително по-малко място от чадърите тип бастун и в повечето случаи са по-леки от тях.

Компактността на чадъра е ключова за много хора. Удобството да можете да изтръскате чадъра от водата и да го приберете в калъфчето му след употреба е безспорно, но имайте предвид, че подобни модели са доста неиздържливи, особено при наличие на вятър. Поради това, че не са особено здрави, сгъваемите чадъри обикновено са по-евтини от моделите тип „бастун”. Но ако ви е омръзнало да ви се налага да купувате по няколко броя всеки дъждовен сезонн, няма да е зле да се ориентирате към малко по-скъпи и масивни чадъри, които да ви служат вярно и безотказно поне няколко години. И все пак не ви препоръчваме да отивате и в другата крайност – хората, които носят прекалено големи, извънгабаритни чадъри (англичаните ги наричат golf umbrellas) на претъпкани места, обикновено отнасят доста възмутени погледи от останалите минувачи, а и трябва постоянно да внимават да не извадят нечие око докато се разминават с хора по улиците.

Ако често се движите пеша или с градски транспорт, за предпочитане е да заложите на малък сгъваем чадър, който можете да носите в чантата си и който няма да ви пречи и да държи ръцете ви заети.

МИНИ СГЪВАЕМ ЧАДЪР EZPELETA:

мини сгъваем чадър Ezpeleta

Здравина и издържливост

Най-честата причина за счупването на повечето чадъри е излагането им на силен вятър. Ако живеете в по-ветровити райони и знаете, че дъждовните дни при вас често са придружени от силни вихрушки, най-добре заложете на ПО-ГОЛЯМ И МАСИВЕН МОДЕЛ С ПОДСИЛЕНИ СПИЦИ, вместо на нещо леко и сгъваемо, защото е много вероятно то да не издържи до края на разходката ви. Внимателно четете описанието на чадърите и търсете такива, при които търговецът изрично е посочил, че са ветроустойчиви.

Всеобщото схващане е, че по-масивните и големи чадъри издържат на по-голямо натоварване, но това не винаги е така. Има такива, чиито спици и основа са изработени от леки и гъвкави материали, чиято издържливост ще надхвърли очакванията ви.

И все пак основното правило е, че колкото повече движещи/сгъващи се части има по чадъра, толкова по-вероятно е някоя от тях да се счупи.

Друга важна характеристика, която трябва да се вземе под внимание е материалът, от който са изработени дръжката и спиците на чадъра. Стоманата и желязото са по-здрави, но пък е много вероятно бързо да ръждясат, което означава, че е много важно хубаво да ги подсушите преди да сгънете и приберете чадъра.  Алуминият и фибростъклото не ръждясват и са по-леки. Алуминият е с около 40% по-лек от стоманата, но пък е и по-чуплив. А ако живеете във силно ветровити райони и търсите нещо свръх издържливо, няма по-подходящ чадър за вас от нашия супер ветроустойчив Stormfigter Stealth модел. Неговият впечатляващ и иновативен дизайн му позволява да издържа на изключително силни ветрове и бури:

ЧЕРЕН ВЕТРОУСТОЙЧИВ ЧАДЪР STORMFIGHTER STEALTH

супер ветроустойчив чадър

 

Гъвкавост

Гъвкавостта е ключов фактор за ветроустойчивостта на един чадър. Търсете модели със спици от фибростъкло – те са достатъчно гъвкави, за да позволят на чадъра да възвърне формата си дори и да се е огънал от вятъра.

 

Ветроустойчивост

Прозрачните куполовидни чадъри също са доста ефективни при силен вятър, защото можете да ги нахлупите ниско до раменете си, а найлоновият им корпус позволява да виждате безпроблемно през него навсякъде около вас. Проблемът при тях е, че може би ще изглеждате малко странно за останалите минувачи, разхождайки се обгърнат от прозрачна полусфера, но пък този чадър ще ви свърши работа по-добре от всеки друг модел по време на силен вятър. За съжаление те също си имат предимства и недостатъци и вие ще трябва сами да прецените какъв е вашия приоритет.

Тъй като диаметърът на корпуса им е по-малък, долната част на тялото ви е по-изложена на дъжда. Това е особено валидно ако сте склонни да правите по-широки крачки. Ако вървите с по-ситни крачки това ще държи краката ви винаги под обсега на чадъра и ще ви предпази от намокряне. Забавянето на походката ви също ще помогне. Звучи малко нелогично да забавиш крачките си в проливен дъжд, но ви уверяваме, че това ще запази краката ви по-сухи, а и ще ви позволи да се насладите на свежия дъждовен въздух.

ПРОЗРАЧЕН ЧАДЪР С НАДПИС #SELFIE:

прозрачен чадър с надпис #SELFIE

Корпус

Корпусите на чадърите могат да варират много по размер, форма и материал. Най-често те са изработени от полиестер или от прозрачно PVC. ПВЦ-то е водоустойчив материал, а полиестерните платове често имат добавен химичен или тефлонов слой, който да засилва водонепропускливостта им. За да се избегне залепване, корпусът на прозрачните чадъри от полиетилен обикновено се поръсва фабрично с фин слой талк още по време на производството им. Ако при доставката забележите, че по вашия нов чадър има такъв прашец моля не се притеснявайте, че чадърът ви е мръсен или прашен - въпросният слой талк се слага с цел предпазване на вашия продукт и може лесно да се премахне с влажна кърпа преди първото използване на чадъра.

Има и такива, изработени от т.нар. плат Шантунг, който е много издържлива и подходяща за това материя - трудно се протрива, водоустойчив е, резистентен на мухъл и плесен, а освен това не се разтегля и е лесен за почистване.

ЧАДЪР WARWICK С КОРПУС ОТ ШАНТУНГ

чадър в тъмно зелено

Дръжка

Формата, размерът и конструкцията на дръжката също са от значение. Една здрава и ергономична ръкохватка може да се окаже много полезна по време на силна буря. Ако тя не ви е удобна, това ще ви попречи да контролирате добре корпуса и той постоянно ще се накланя или клати насамнатам. Някои съвременни модели чадъри имат гумирани или силиконови дръжки, които са много меки и удобни за хващане. При някои модели пък удобството на дръжката е жертвано, за сметка на интересен дизайн и вие сами ще трябва да прецените кое от двете е по-важно за вас. Има и такива, които успешно съчетават и двете качества:

ЧЕРВЕН ЧАДЪР С ФОРМА НА СЪРЦЕ И УДОБНА ГУМИРАНА ДРЪЖКА

червен чадър с форма на сърце


Цвят и дизайн

Не пропускайте да вземете под внимание цвета и дизайна. Ако се притеснявате, че трудно ще съчетавате с облеклото си някой по-ярък чадър, то най-добре заложете на класическо черно или сиво.

Иновативните чадъри с интересен и атракивен дизайн напоследък набират голяма популярност и отбелязват значителен ръст в продажбите. Ако ви е омръзнал скучният и опърпан чадър от магазин за левче и искате да направите впечатление на околните – разгледайте НАШИТЕ ИНТЕРЕСНИ И НЕСТАНДАРТНИ МОДЕЛИ.

Практичостта на един чадър е изключително важна, но не забравяйте, че той също така може да бъде впечатляващ моден аксесоар, който да е „черешката” на вашия тоалет и да накара цялостната ви визия да изглежда заършена и добре обмислена.

В крайна сметка всичко се свежда до вашия личен стил и предпочитания. Ако сте любители на класическия бизнес стил, най-добре е да заложите на елегантен унисекс модел в тъмен цвят. Чадърите с изящна дървена дръжка също са подходящ избор. Ако сте любителка на ярките цветове и интересните щампи, значи сте попаднали на правилното място, защото ние можем да ви предложим чадъри с уникален дизайн, с които нито един дъждовен ден няма да е сив и скучен за вас!

Чадърите тип бастун обикновено позволяват и повече заиграване със стила: корпусът им може да е в различна от традиционната кръгла форма – наример квадратен или във форма на сърце, тип ПАГОДА или с куполовидна форма. Корпусът им може да е украсен с дантели, волани, ресни и други видове декорации. А класическите модели тип бастун определено печелят точки за изисканост и елегантност пред сгъваемите си събратя.

ЛУКСОЗЕН ЧАДЪР VOGUE - TERRASSA:

Луксозен ветроустойчив чадър Vogue Terrassa

Цена

Високата цена не винаги гарантира добро качество, но чадърите в този ценови диапазон обикновено предлагат оптималното съотношение цена-качество. Ако си купите модел за 5 лв. от китайския магазин, шансът той да се каже еднократен е голям. Избирайте сериозни търговци, които стоят с името си зад всички продукти, които продават и които ще се погрижат адекватно за вас в случай, че имате проблем с покупката си.

В крайна сметка според нас ключът в притежаването на чадър е да имате селекция от няколко различни вида и модела, за да можете да подбирате подходящия за всяка една ситуация, както и да се съчетават добре с различни тоалети, в зависимост от повода и сезона.

 

червен чадър с дървена дръжка

Ако искате да не пропускате нови и интересни статии, както и информация за всички активни промоции и отстъпки: абонирайте за e-mail бюлетина на Vanilla.bg като КЛИКНЕТЕ ТУК!
 

 

 

Vanilla.bg Публикувано от Vanilla.bg

Продукти, свързани с тази статия

Свързани статии

7 горещи модни тенденции при бижутата през 2018


Днес сме ви подготвили топ 7 на модните тенденции в дамските бижута за предстоящия сезон Пролет / Лято 2018, които според списание Vogue са на път да предизвикат истински фурор сред модните фенове:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Цветът на 2018-та: Ултра Виолет

По традиция Pantone Color Institute всяка година обявява кой ще е най-модерният цвят и през настоящата 2018-та това ще бъде загадъчният и провокативен 18-3838 Ultra Violet. Можете да сте сигурни, че тази година често ще виждате този интригуващ нюанс на лилавото в магазините и по модните подиуми. А какъв по-лесен и елегантен начин да сте в крак с модата, без да ви се налага да подменяте целия си гардероб, от това да изберете няколко ключови аксесоара в този модерен цвят и да ги съчетаете с ежедневните си дрехи.

Vanilla.bg идва на помощ с няколко ефектни и изгодни предложения, които ще ви помогнат да сте на гребена на модната вълна:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
10 съвета за постигане на перфектната Boho Chic визия

Със следващите десет бързи и лесни съвета ще ви покажем как да се превърнете в истинска Бохо Шик кралица, без това да се отрази пагубно на портфейла ви.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
7 оригинални идеи за подарък на учителка
  Колебаете се какъв подарък да изберете за учителка по случай 15-ти Септември, 24-ти Май, рожден ден или завършване? Омръзнало ви е всяка година да подарявате едни и същи банални подаръци? Искате този път да изберете нещо специално и запомнящо се? Вижте нашите 7 свежи и оригинални идеи за подарък на любимата учителка!* Всяка година изборът на подходящ подарък за класната е доста стресиращ момент за всеки родител. Трудно е да се намери нещо, за което да сте сигурни, че вашата любима учителка ще хареса или че вече няма в дома си поне още 5-6 такива, спомен от предишни класове. Не се ..
0 коментари по тази статия - Виж коментарите
10 горещи модни тенденции - есен 2018

Гореща есенна мода - директно от модния подиум!

Това са есенните модни тенденции, които забелязахме в колекциите на големите модни къщи и от които смятаме че всеки може да почерпи вдъхновение и да включи в ежедневния си гардероб под една или друга форма.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Как да «хакнем» Черния Петък - 14 практични съвета

Въпреки че са типично американска традиция Black Friday промоциите все по-силно настъпват и на българския пазар. Огромна част от българските магазини и тази година ще се включат във всеобщата еуфория и ще предложат на клиентите си всевъзможни отстъпки и промоции. Днес ще ви научим как да се подготвите предварително, за да можете да извлечете възможно най-голяма полза от намаленията, както и да си осигурите максимален комфорт по време на пазаруване. С две думи: от тази статия ще разберете как да "хакнете" Черния петък. wink

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Най-лесният метод за почистване на сребро

Бижутерските магазини разполагат със специални препарати за почистване на сребро, полиращи кърпички, пасти и най-различни професионални инструменти, за да накарат сребърните бижута да изглеждат лъскави, полирани и блестящи. Но ако искате да разберете как се почиства сребро бързо и лесно с подръчни материали - вижте нашата статия.

3 коментари по тази статия - Виж коментарите
Как да се подготвим за коледния шопинг

Оставянето на задачите за последния момент никога не е добра идея, но е особено лош избор когато става въпрос за Коледните празници, защото това е един доста емоционален период от годината, а освен това е много вероятно да има екстремни ситуации, които не можете да предвидите – лошо време, влошена пътна обстановка, разграбени резервации, претъпкани молове – все неща, които да попречат на коледния ви дух. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат с подготовката за предстоящия коледен шопинг и намирането на перфектния коледен подарък:

0 коментари по тази статия - Виж коментарите
Как да пазаруваме КАЧЕСТВЕНИ дрехи и аксесоари

За никого не е тайна, че в днешно време скъпата цена или дизайнерското лого отдавна вече не са гаранция, че продуктът който купувате е качествен и си заслужава парите. Именно затова в днешната статия решихме да си поговорим за това как да се научим да разпознаваме качеството, така че да можем да получаваме възможно най-много срещу парите си. Ще ви покажем на кои детайли е добре да обръщате внимание и как да разпознаете качествените продукти измежду морето от евтини боклуци, които ни заливат отвсякъде.

0 коментари по тази статия - Виж коментарите

0 Коментари към "Чадъри за дъжд - как да изберете подходящия за вас"

Напиши коментар

Име:


Въведете кода в полето по-долу:

Коментар:
Забележка: HTML не се потдържа!

ЕВТИНА ДОСТАВКА

до 5.50 лв за цялата страна

Евтина доставка - максимум 5.50 лв до офис на куриер или до адрес, без значение от теглото на пратката.

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

×

ЗА СПРАВКИ И ЗАЯВКИ:

0884 58 68 50

РАБОТНО ВРЕМЕ:

×

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник-Петък /09:00-17:00/

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

×

ТЕСТ И ПРЕГЛЕД

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×

БЪРЗА ДОСТАВКА

С КУРИЕР ПО ИЗБОР НА КЛИЕНТА

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

×

КАЧЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ

ПОДБРАНИ С ЛЮБОВ И ВНИМАНИЕ

ПРЕГЛЕД И ТЕСТ

×

ПРЕГЛЕД И ТЕСТ

ПРОБВАЙ ПРЕДИ ДА ПЛАТИШ

×